japan

Novi rekord u broju stogodišnjaka u Japanu

Japan, koji od svih zemalja na svijetu ima najviše stogodišnjaka u odnosu na ukupan broj stanovnika, ove godine je postavio novi rekord po broju osoba čije se godine izražavaju trocifrenim brojem.

Dva muškarca preminula poslije vakcinacije u Japanu

Dvije osobe su umrle nakon što su primile vakcine kompanije Moderna protiv kovida-19 koje su kasnije bile povučene nakon otkrića da su kontaminirane, saopštilo je danas japansko Ministarstvo zdravlja.

Šef Jakuza osuđen na smrt

Šef mafijaškog japanskog klana Jakuza osuđen je na smrt u Japanu i vjeruje se da je ovo prvi slučaj ove vrste.

Japan šalje avione radi evakuacije u Avganistan

TOKIO - Japan će poslati tri aviona odbrambenih snaga (SDF) u Avganistan radi evakuacije svojih državljana i lokalnog osoblja koje radi za tamošnju japansku ambasadu i druge organizacije usred političke krize nakon što su talibanski militanti ovladali državom, rekao je u ponedjeljak glavni vladin portparol, javlja japanska novinska agencija Kyodo.

Škrbiću priznanje ministra spoljnih poslova Japana

BANJALUKA - Ministarstvo spoljnih poslova Japana u petak je Ranku Škrbiću, dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci, dodijelilo priznanje ministra spoiljnih poslova Japana za 2021. godinu.

Japan prijavio novi rekordni broj zaraženih

TOKIO - Japan je danas potvrdio novi rekordni broj slučajeva virusa korona koji je veći od 25.000, što je možda i mali broj u zemlji u kojoj testiranje na virus nije široko rasprostranjeno.

Četiri žrtve poplava i odrona u Japanu

TOKIO - Jake padavine koje su pogodile jugozapadni Japan, u prefekturi Nagasaki, izazvale su danas odrone zemlje koje su "progutali" četiri osobe i prijete da izazovu poplave i još odrona u pogođenom regionu, javlja AP.

Snažan zemljotres pogodio Japan, zatreslo se i u Olimpijskom selu

Američki institut za geologiju (USGS) saopštio je u u utorak da je na istočnoj obali Japana registrovan zemljotres jačine 5,8 stepeni, ali i brojni manji potresi u Tihom okeanu, u blizini japanske obale.

Obilna kiša u Japanu, preporuka da se evakuiše 64.000 ljudi

TOKIO - Administracija japanske prefekture Fukui preporučila je da 64.000 ljudi napuste svoje domove i pređu u centre za evakuaciju zbog obilne kiše, javio je danas medijski servis NHK.

Japan srušio rekord – najbrži internet svih vremena

NICT, Nacionalni institut Japana za informacije i tehnologiju, oborio je rekord što se tiče brzine interneta, prenosi "Motherboard".

Najčitanije