japan

Japan neće ponovo uvoditi vanredno stanje

TOKIO - Japan neće ponovo uvesti vanredno stanje, iako raste broj novozaraženih korona virusom, izjavio je portparol japanske vlade.

Japanci napravili pametnu masku za lice

Maske za lice postale su obavezne u mnogim zemljama širom svijeta, tako da je vjerovatno bilo samo pitanje vremena kada će neko da stvori pametnu verziju, sa mogućnošću povezivanja na internet.

U Japanu 111 novih slučajeva korona virusa

TOKIO - Japan je u ponedjeljak zabilježio 111 novih slučajeva korona virusa, a zemlja drugi dan prijavljuje više od 100 novooboljelih, prenosi CNN pozivajući se na ministarstvo zdravlja te zemlje.

Nastavljen dvocifren pad maloprodaje u Japanu i u maju

Promet u trgovini na malo u Japanu pao je po dvocifrenoj stopi u maju, drugi mjesec zaredom, pošto su mjere zatvaranja privrede s ciljem suzbijanja pandemije korona virusa teško pogodile povjerenje potrošača i izglede za ekonomski oporavak.

U Japanu više od 100 slučajeva prvi put od 9. maja

TOKIO - U Japanu je danas registrovano više od 100 slučajeva zaraženih virusom korona, što je prvi put od 9. maja, prenosi novinska agencija Kjodo.

Biciklisti u Japanu plaćaju kaznu ako previše zvone

U Japanu, kao i u mnogim drugim zemljama, sve više se koristi bicikl, prevozno sredstvo koje je posebno u toku pandemije koronavirusa postalo jako popularno. Međutim, vlasti u Japanu su odlučile da pojačaju kaznenu politiku prema nesavjesnim biciklistima.

Pad Okinave - Herojska smrt generala Ušiđime

Čuveni japanski general, komandant japanskih snaga u borbama za Okinavu Micuru Ušiđima izvršio je 23. juna 1945. godine ritualno samoubistvo nakon poraza njegovih boraca u velikoj bici sa snagama SAD.

Honda CR-V Black Edition

Honda CR-V je na japanskom tržištu predstavljena i u novom Black Edition izdanju.

Online piće s gejšom

Tokom izolacije u Japanu je nastao novi trend, on-nomi - ili online cuganje preko Skypea, FaceTimea i Zooma. Cijela stvar funkcioniše tako da se društvo okupi na grupnom četu i pričaju, smiju se, svako uz svoje piće, bez socijalnog kontakta i straha od zaraze virusom korona. Budući da nema turista u Japanu, tako ni gejše nemaju posla, a kako bi tome stale na kraj, i one su odlučile pokazati svoje vještine preko interneta.

Doniran japanski lijek za liječenje oboljelih od kovida-19

Ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto predao je danas u Sarajevu ministru civilnih poslova u Savjetu ministara Ankici Gudeljević japanski lijek "avigan" (favipiravir) u količini neophodnoj za liječenje 100 pacijenata oboljelih od virusa korona.

Najčitanije