javna uprava

BiH od reforme javne uprave dijeli 60 miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Sudeći prema akcionom planu za reformu javne uprave, do kraja 2022. godine potrebno je obezbijediti 60,2 miliona KM, što je gotovo nemoguće, posebno ako se uzme u obzir da u Fondu za reformu javne uprave stoji više od deset miliona KM koji se zbog nepostojanja političkog dogovora ne koriste.

Reforma javne uprave otvara vrata Evrope

Reforma javne uprave je u samom srcu procesa evropskih integracija BiH. EU u velikoj mjeri svoj uspjeh, posebno kad su u pitanju zajedničko tržište i zaštita ljudskog digniteta, duguje profesionalnoj, nepristrasnoj, osposobljenoj i motivisanoj javnoj upravi.

Sankcije za loše službenike, građani u fokusu

BANJALUKA - Vlada RS se obavezivanjem sprovođenja mjera modernizacije javne uprave koje je nedavno prihvatila opredijelila za efikasniju javnu upravu koja će biti podložna kritici javnosti, sankcionisanju službenika koji ne rade dobro svoj posao, racionalnijem korištenju materijalnih resursa kroz nove principe ocjenjivanja i digitalizacije i proaktivnijem odnosu prema medijima.

BiH dobija depolitizovanu elektronsku javnu upravu?

BANJALUKA - Nakon što je i Vlada RS prošle sedmice usvojila Strateški okvir za reformu javne uprave, BiH je na putu da nakon nekoliko godina zastoja ispuni jedan od 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja EU o kandidaturi BiH za članstvo.

Unapređenje administracije u BiH: Sve o javnoj upravi na jednom mjestu

SARAJEVO - Projekat "Unapređenje informacionog sistema u Agenciji za državnu službu FBiH, Agenciji za državnu upravu RS i Pododjeljenju za ljudske resurse Brčko distrikta" trebalo bi da rezultira kvalitetno i jasno uspostavljenim bazama podataka.

EU: Strategiju reforme javne uprave usvojiti bez odlaganja

​BANJALUKA, SARAJEVO - Nova Strategija reforme javne uprave još nije usvojena, iako su svi rokovi prošli da se to desi.

BiH opet posljednja u regionu: Kasni reforma javne uprave

BANJALUKA - BiH je ostala jedina zemlja u regionu koja nije usvojila strategiju reforme javne uprave, zaključeno je na danas održanom sastanku u Banjaluci između EU i BiH.

Reforma javne uprave vuče se 12 godina

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog nedostatka političke volje BiH još nije uspjela sprovesti reformu javne uprave, iako je započeta prije više od 12 godina.

Stevandić: Potrebna reorganizacija javne uprave i preduzeća

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da kao osnovu za održiv privredni razvoj Srpske treba ponuditi reorganizaciju javne uprave i preduzeća.

Reforma javne uprave: Na računima deset miliona, a projekata nema

BANJALUKA - Proces pripreme projekata za reformu javne uprave je neefikasan i od ukupno njih 29 za deset godina samo je jedan implementiran u roku, dok ostali kasne od dvije do šest i više godina.

Najčitanije