javni prevoz

Besplatan javni prevoz za majke i djecu do četiri godine

Istanbul namjerava omogućiti besplatan javni prijevoz majkama s djecom do četiri godine, a gradsko vijeće je to odobrilo u petak.

Prozor-Rama uvela besplatan javni prevoz za svoje stanovnike

Opština Prozor-Rama je početkom 2020. godine uvela besplatan javni prevoz za sve svoje stanovnike i time jedina u državi, pa i široj regiji, riješila problem saobraćajnih gužvi i smanjila zagađivanje vazduha.

Putnici u javnom prevozu ugroženi zbog vrućine

SARAJEVO, BANJALUKA - Zbog nepodnošljive vrućine u vozilima javnog prevoza koja nemaju klima-uređaje, u mnogima od njih najugroženiji su stariji putnici, kao i djeca, te je Udruženje roditelja maloljetne djece u BiH pokrenulo inicijativu da se u vozila javnog prevoza u Sarajevu ugrade klime i apelovalo na ostale prevoznike širom BiH da to isto učine.

Javni prevoz treba da bude pristupačan svima

BANJALUKA - Osobe s invaliditetom rijetko koriste javni prevoz, jer iako brojni autobusi imaju neophodne rampe, problem predstavlja nedostatak svijesti kod vozača i nedostatak navike kod ovih osoba da se mogu kretati i ovom vrstom prevoza.

Ova evropska zemlja prva uvodi besplatan javni prevoz

Prva zemlja na svijetu s besplatnim javnim prevozom postaje Luksemburg.

Od ponedjeljka zimski red vožnje u javnom prevozu

BANJALUKA - Od 20. avgusta na snagu stupa zimski red vožnje u javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika na području grada Banjaluke, što znači oko 15 odsto polazaka više u odnosu na ljetnji režim u kojem je bio nešto manji broj polazaka zbog školskog raspusta i sezone godišnjih odmora, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nova funkcija Google Maps-a za korisnike javnog prevoza

Google Maps uvodi novu funkciju namijenjenu korisnicima javnog prevoza.

Najčitanije