javni sektor

Javni sektor i odliv radnika povećali prosječne plate

BRISEL, BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini su plate u proteklih godinu dana porasle za 4,8 odsto, što je najveći rast u dužem periodu, naglašeno je u najnovijem kvartalnom ekonomskom izvještaju Evropske komisije za zemlje obuhvaćene proširenjem.

Problemi javnog sektora u BiH: Manjak stručnjaka, višak administracije

BANJALUKA - Svi nivoi vlasti u BiH godinama imaju ozbiljan manjak stručnih kadrova u javnim službama, a nedostaju informatičari, sudije, tužioci, bezbjednjaci, zdravstveni radnici i brojne druge oblasti.

Registra zaposlenih u javnom sektoru nema ni na vidiku

BANJALUKA - Iako je bilo najava da će do kraja ove godine zaživjeti registar zaposlenih u javnom sektoru, uključujući i zdravstveni sistem, od toga, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Provjeriti diplome svih u javnom sektoru

​BIHAĆ - Ministarstvo obrazovanja USK pokrenuće inicijativu o provjeri diploma svih osoba koje su zaposlene u javnom sektoru na području ovog kantona, potvrdio je resorni ministar Damir Omerdić.

Naći sponu između privatnog i javnog sektora

BANJALUKA - Privatne kompanije namjeravaju da s Vladom RS rade na osposobljavanju mladih kako bi im pružili mogućnost da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju društva.

Fondu PIO RS najviše duguje javni sektor

BANJALUKA - Fond Penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO) RS zaključno sa prošlom godinom potraživao je 452,3 miliona KM i ono što zabrinjava jeste činjenica da su ta potraživanja za 38 miliona KM veća nego godinu prije.

Svaki četvrti stanovnik BiH radi u javnom sektoru

BANJALUKA - Javni sektor u BiH broji preko 190 hiljada ljudi koji svoje plate dobijaju iz nekog od javnih budžeta u BiH.

Najčitanije