jezik

Baka prekršila policijski čas pa se pravdala: Bila sam na času engleskog

Na snazi je zabrana kretanja za starije od 65 godina u Srbiji, jer su najugroženija grupa kada je u pitanju epidemija virusa korona.

Inicijativa za Zakon o znakovnom jeziku u FBiH

SARAJEVO - Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je,u okviru reforme socijalne politike, pokrenulo inicijativu za donošenje Zakona o znakovnom jeziku, koji bi se primjenjivao u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Uskoro počinje kurs: Kineski jezik put do zaposlenja

DOBOJ - Put do radnog mjesta u nekoj od kineskih kompanija koje su angažovane na realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata ne samo u Doboju, nego i u cijeloj RS mogao bi da vodi preko kursa poslovnog kineskog jezika, koji uskoro počinje u ovdašnjoj Ekonomskoj školi.

U Sloveniji će djeca u školama moći da uče i srpski jezik

Nakon povezivanja brojnih organizacija Srba u Sloveniji u jednu krovnu, a zatim i dogovora vlada Srbije i Slovenije, srpski jezik će od naredne školske godine biti dostupan u osnovnim školama te alpske zemlje kao dodatna aktivnost. Zbog velikog broja djece koja žele da pohađaju časove srpskog, rok za prijavu je produžen do 1. marta, prenosi RTS.

U Banjaluci otvorena prva pametna učionica ruskog jezika

BANJALUKA - U Banjaluci je danas otvorena prva pametna učionica ruskog jezika, projekat koji realizuje organizacija "Ruska humanitarna misija" u saradnji sa Udruženjem građana "Kolibri" i istoimenim privatnim vrtićem.

Hrvat nožem prijetio Srbinu na času njemačkog jezika

BEČ - Hrvat (30) prijetio je nožem tokom kursa njemačkog jezika u Beču Srbinu (20), prenose austrijski mediji.

Putin: Rusofobi objavili rat ruskom jeziku

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin zabrinut je zbog toga što su rusofobi u pojedinim zemljama, kako kaže, objavili rat ruskom jeziku želeći da smanje njegovu zastupljenost u svijetu i istisnu ga na periferiju.

Školama stranih jezika širom BiH fali predavača njemačkog jezika

BANJALUKA - U pojedinim školama stranih jezika širom BiH suočavaju se sa sve većim problemom pronalaska predavača stranih jezika, naročito profesora njemačkog jezika koji su sve potrebniji jer je i sve veći broj kandidata zainteresovanih za izučavanje ovog jezika.

"Jezik nam je ipak brži od pameti"

​Nova studija urađena na 17 različitih jezika pokazuje da ma koliko brzo ili sporo zvučali jezici, uvijek se prenosi jedinstvena količina informacija.

Nastava na srpskom jeziku i u Velikoj Britaniji

BEOGRAD - Nastava na srpskom jeziku, za djecu srpske dijaspore, biće organizovana i u Velikoj Britaniji od naredne školske godine - 1. septembra.

Najčitanije