kafa

Najlakši način da se odviknete od kofeina

Ako vam se čini da ne možete da provedete jedan dan bez kafe možda je vreme da tome stanete na put.

Osvježite lice pilingom od kafe

Veliki broj ljudi širom svijeta dan započinje šoljicom ukusne kafe. Iako su podijeljena mišljenja o tome da li je zdravo konzumitarati kafu prije jela, istinski ljubitelji ne odustajum, jer kafa, uz nekoliko mana, ipak ima više prednosti.

Bez kojih pet stvari ne možete da zamislite dan?

Da li ste ikada razmišljali o tome bez čega ne možete da zamislite dan? Lista je sigurno poprilično duga, a na njoj se vjerovatno nalaze prijatelji, dobra muzika, internet, možda par dobrih patika za trčanje, četkica za zube…

Da li kafa može da se pokvari?

Ako ste kupili nekoliko kilograma kafe više nego što vam je potrebno za mjesec dana, ostavićete je negdje prije nego što vam zatreba, zar ne? Zvuči logično ali da li ste ikad razmišljali o tome da li kafa može da se pokvari?

Izvoz kafe uduplan, uvoz manji za 4,7 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - U prvih sedam mjeseci ove godine u BiH uvezeno je više od 12 miliona kilograma kafe u vrijednosti skoro 47 miliona KM, što je manje uvezene kafe za 4,7 miliona KM nego u istom periodu lani.

U 500 zrna kafe stalo 130 grama kokaina

RIM - Italijanska policija pronašla je 130 grama kokaina sakrivenog u više od 500 zrna kafe, u paketu poslatom iz Kolumbije.

I kafa čisti jetru

Jetra je osnovi detoksikator u vašem tijelu i potpuno se sama može nositi s umjerenim unosom alkohola, masne hrane i poslastica. Jetra izvrsno pretvara toksine u otpadne tvari, čisti krv i prerađuje hranjive tvari i lijekove kako bi ih tijelo moglo koristiti.

Kafa tjera puževe i mrave iz vrta i uklanja miris bijelog luka s ruku

Većina ljudi, nakon što se probude, priprema i pije domaću kafu te bez razmišljanja svi ostatke taloga bacaju ravno u smeće.

Uskoro izgradnja fabrike kafe: Vrijednost investicije 2,3 miliona evra

Grad Požarevac ustupio je zemljište u "Sjevernom bloku industrijske zone", bez naknade kompaniji "Bambi Succes" koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe.

Kada (ne) treba konzumirati kafu?

Kafa je jedan od najpopularnijih napitaka na svijetu, mnogi je piju čim se ustanu iz kreveta, dok drugi vjeruju da će ona imati bolji efekat na organizam ako je popiju malo kasnije.

Najčitanije