kamate

"Banke da prestanu s naplatom kamata malim štedišama"

BERLIN - Njemački ministar finansija Olaf Šolc (SPD) podstakao je raspravu o tome da li je moguće da vlada zaštiti male štediše od kaznenih kamata za depozite - ležarina.

Za subvencionisanje kamata na kredite mladih bračnih parova 139.143 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske dala je saglasnost Ministarstvu porodice, omladine i sporta na plan utroška ukupno 558.928 KM za period od 1. januara do 30. juna, od čega subvencija kamatne stope za stambeno kreditiranje mladih i mladih bračnih parova iznosi 139.143 KM.

"Robne rezerve" nude otpis kamate ako se vrati glavnica

BANJALUKA - "Robne rezerve RS" u stečaju otpisaće poljoprivrednicima kamatu na dug od 3,5 miliona KM za regresiranu naftu i đubrivo ako do 30. septembra vrate glavnicu duga.

Kreditne kamate u BiH među najvišim u Evropi

BANJALUKA - U odnosu na zemlje EU, kao i na evrozonu u cjelini, građani BiH su na kredite opterećeni kamatama koje su veće i do 50 odsto.

Manja kamata ukida poreske olakšice

BANJALUKA - Stanovnici Republike Srpske koji planiraju zatvoriti postojeći stambeni kredit za prvu nekretninu novim povoljnijim kreditom treba da imaju u vidu da na taj način gube određene poreske povlastice, upozoravaju oni koji su se s tim susreli.

Najčitanije