kamere

Trebinje dobija 16 novih kamera

TREBINJE - U širem centru grada Trebinje biće postavljeno šesnaest novih kamera, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 100.000 KM, rekao je Srni vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

Kamere koje snimaju vozača: Veća bezbjednost ili sredstvo špijuniranja?

Volvo će u 2019. u pojedinim modelima kao opciju ponuditi nove kamere koje će nadzirati vozača, pratiti njegovo zdravstveno stanje i automatski pozvati pomoć u slučaju opasnosti.

Potvrđeno: Stiže Nokia 9 PureView sa pet kamera

​Interesantnu fotografiju sa gomilom senzora na zadnjem dijelu telefona smo već imali prilike da vidimo, ali tada nismo imali nikakvih definitivnih potvrda da je riječ o novom Nokia telefonu.

Prnjavor će biti pokriven kamerama

PRNJAVOR - Po ugledu na pojedine lokalne zajednice u Srpskoj, Prnjavor će, polovinom iduće godine biti pokriven kamerama koje bi trebalo da doprinesu bezbjednosti građana. Uskoro će se krenuti u realizaciju projekta, a sve će koštati oko 150 hiljada maraka.

Kamere snimile trkače koji su varali na polumaratonu

Organizatori trke u Kini su otkrili i 18 trkača koji su nosili lažne brojeve na majicama, a trojica su se pretvarali da su trkači.

Centar Banjaluke dobija više od 100 kamera

BANJALUKA - Postavljanje video-nadzora na području grada Banjaluka počelo je juče, a kamere će biti postavljene u cilju prevencije kriminala i povećanja stepena bezbjednosti građana.

Centar grada pokriven 41 kamerom

TREBINJE - U centru Trebinja postavljena je ukupno 41 kamera, od kojih 31 u gradskom parku, dok su sa 10 kamera "pokrivene" ključne pozicije u užem gradskom jezgru, potvrdio je načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Bojan Čvoro.

Pametne kamere uočavaju saobraćajne nesreće

HANGDŽO - U kineskom gradu Hangdžou postavljen je video-nadzor koji omogućava prikupljanje informacija o saobraćaju i da u roku od 20 sekundi obavijesti o operatera ukoliko sistem uoči saobraćajnu nesreću.

Lukač: Radari i kamere važni za bezbjednost na putevima, ali i za istrage

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je nabavka nadzornih kamera i radara, kojima će biti pokrivena Srpska, izuzetno značajan projekat zbog evidentiranja svih vrsta prekršaja, ali i istrage svih vrsta krivičnih djela.

Firme iz Njemačke i Turske pokrivaju Srpsku radarima i kamerama

Firma "Inovatraffic holding" iz Njemačke, "Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S." iz Turske te "WKB Consulting" iz Banjaluke sarađivaće na obezbjeđivanju saobraćajnih kamera i radara za puteve na području Republike Srpske, odlučilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova prilikom izbora partnera u poslu teškom 12,5 miliona konvertibilnih maraka.

Najčitanije