kamere

Kamere koje snimaju vozača: Veća bezbjednost ili sredstvo špijuniranja?

Volvo će u 2019. u pojedinim modelima kao opciju ponuditi nove kamere koje će nadzirati vozača, pratiti njegovo zdravstveno stanje i automatski pozvati pomoć u slučaju opasnosti.

Potvrđeno: Stiže Nokia 9 PureView sa pet kamera

​Interesantnu fotografiju sa gomilom senzora na zadnjem dijelu telefona smo već imali prilike da vidimo, ali tada nismo imali nikakvih definitivnih potvrda da je riječ o novom Nokia telefonu.

Prnjavor će biti pokriven kamerama

PRNJAVOR - Po ugledu na pojedine lokalne zajednice u Srpskoj, Prnjavor će, polovinom iduće godine biti pokriven kamerama koje bi trebalo da doprinesu bezbjednosti građana. Uskoro će se krenuti u realizaciju projekta, a sve će koštati oko 150 hiljada maraka.

Kamere snimile trkače koji su varali na polumaratonu

Organizatori trke u Kini su otkrili i 18 trkača koji su nosili lažne brojeve na majicama, a trojica su se pretvarali da su trkači.

Centar Banjaluke dobija više od 100 kamera

BANJALUKA - Postavljanje video-nadzora na području grada Banjaluka počelo je juče, a kamere će biti postavljene u cilju prevencije kriminala i povećanja stepena bezbjednosti građana.

Centar grada pokriven 41 kamerom

TREBINJE - U centru Trebinja postavljena je ukupno 41 kamera, od kojih 31 u gradskom parku, dok su sa 10 kamera "pokrivene" ključne pozicije u užem gradskom jezgru, potvrdio je načelnik Odjeljenja za inspekcijske i poslove komunalne policije Grada Bojan Čvoro.

Pametne kamere uočavaju saobraćajne nesreće

HANGDŽO - U kineskom gradu Hangdžou postavljen je video-nadzor koji omogućava prikupljanje informacija o saobraćaju i da u roku od 20 sekundi obavijesti o operatera ukoliko sistem uoči saobraćajnu nesreću.

Lukač: Radari i kamere važni za bezbjednost na putevima, ali i za istrage

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da je nabavka nadzornih kamera i radara, kojima će biti pokrivena Srpska, izuzetno značajan projekat zbog evidentiranja svih vrsta prekršaja, ali i istrage svih vrsta krivičnih djela.

Firme iz Njemačke i Turske pokrivaju Srpsku radarima i kamerama

Firma "Inovatraffic holding" iz Njemačke, "Ekin Teknoloji San. Ve Tic. A.S." iz Turske te "WKB Consulting" iz Banjaluke sarađivaće na obezbjeđivanju saobraćajnih kamera i radara za puteve na području Republike Srpske, odlučilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova prilikom izbora partnera u poslu teškom 12,5 miliona konvertibilnih maraka.

OŠ "Ivan Goran Kovačić" zbog bezbjednosti djece uvodi video-nadzor

BANJALUKA - Zbog sigurnosti djece tokom boravka na nastavi, ali i okupljanja oko škole, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" u naselju Lazarevo dobiće video-nadzor do početka drugog polugodišta.

Najčitanije