kazna

Peskov: Kremlj ne razmatra obnovu smrtne kazne

MOSKVA - Kremlj ne razmatra mogućnost ponovnog uvođenja smrtne kazne, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov agenciji TASS.

Ukinuta smrtna kazna u Republici Srpskoj

SARAJEVO, BANJALUKA - Smrtna kazna može se izuzetno propisati i izreći samo za najteže oblike teških krivičnih djela - odredba je za koju je Ustavni sud BiH u petak odlučio da ne može više da egzistira u Ustavu RS.

Za vožnju bez dozvole i bježanje od policije 5.400 evra

Tridesetpetogodišnjak koji je vozio bez položenog vozačkog ispita i bez ličnih dokumenata, bježao je od policije u suprotnom smjeru.

Lijanoviću smanjena kazna

SARAJEVO - Vrhovni sud Federacije BiH djelomično je uvažio žalbu u slučaju Jerka Ivankovića Lijanovića, te smanjio kaznu sa devet na sedam godina zatvora za zloupotrebu položaja, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Iran: Smrtna kazna zbog špijuniranja za SAD

DUBAI - Iranski sud je jednu osobu osudio na smrt zbog špijunaže za SAD, dok je još šetoro dobilo zatvorske kazne od deset godina.

Smrtna kazna na korak do brisanja iz Ustava RS?

BANJALUKA - Smrtna kazna može se izuzetno propisati i izreći samo za najteže oblike teških krivičnih djela - odredba je koja bi uskoro mogla biti obrisana iz Ustava RS, nakon što se o ustavnosti postojanja smrtne kazne u ovom ustavu izjasni Ustavni sud BiH 4. oktobra ove godine.

Preduzetniku iz Trebinja zbog neizdavanja računa maksimalna kazna

BANJALUKA - Vlasnik radnje s područja Trebinja prvi je preduzetnik koji se našao na udaru novog, strožeg Zakona o fiskalnim kasama RS, a koji je na snazi puna dva mjeseca.

YouTube kažnjen, kršili prava privatnosti djece

Američka kompanija Google i njen video servis YouTube platiće 170 miliona dolara kazne kako bi "stavili tačku" na optužbu da su prekršili savezni zakon prikupljanjem privatnih podataka o deci, saopštila je danas Federalna trgovinska komisija SAD (FTC).

U Teksasu izvršena smrtna kazna, osuđenik do kraja tvrdio da je nevin

TENESI - U Teksasu je izvršena smrtna kazna nad Lerijem Sveringenom (48), koji je još 2000. godine osuđen na smrt zbog otmice, silovanja i ubistva devetnaestogodišnje studentkinje Melise Troter, a sve do smrti je tvrdio da je nevin.

Vozač u Hrvatskoj mora platiti kaznu od 3.750 evra

Zbog višestrukih prekršaja u saobraćaju 33-godišnji vozač iz Koprivnice kažnjen je s rekordnih 27.700 kuna (oko 3.750 evra).

Najčitanije