kazna

Vozač u Hrvatskoj mora platiti kaznu od 3.750 evra

Zbog višestrukih prekršaja u saobraćaju 33-godišnji vozač iz Koprivnice kažnjen je s rekordnih 27.700 kuna (oko 3.750 evra).

Nova signalizacija na hrvatskim autoputevima: Kazna za prekršaj 270 evra

ZAGREB - Izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti saobraćaja u Hrvatskoj, koje su stupile na snagu 1. avgusta, između ostalog je definisano bezbjedno rastojanje između vozila na autoputevima, za čije nepoštovanje je predviđena kazna od 2.000 kuna (oko 270 evra).

Hrvat pozdravio sa "Sieg Heil" pa osuđen na 18 mjeseci zatvora

KLAGENFURT - M.H. (48) iz Vinice, kojeg su austrijski policajci uhapsili 18. maja na komemoraciji u Blajburgu zbog nacističkog pozdrava, osuđen je na Regionalnom sudu u Klagenfurtu na 18 mjeseci zatvora.

Ponovo na snazi smrtna kazna u SAD, zakazano pet pogubljenja

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo pravosuđa objavilo je danas da ponovo poslije dvije decenije uvodi smrtnu kaznu i odmah su zakazana pogubljenja pet osuđenih na najstrožu kaznu.

Mesiju kazna 1.500 dolara zbog uvreda

BUENOS AJRES - Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi kažnjen je samo 1.500 dolara od Južnoameričke fudbalske federacije (CONMEBOL) zbog uvredljivih komentara na račun te organizacije i Brazila poslije neuspjeha na Kopa Amerika.

Ovo su robijaši koji služe najveće kazne u BiH

Pravda ponekad spava, ali nikad ne umire, izreka je koja se često koristi u pravosudnom svijetu. Iza rešetaka zatvora u BiH robija na stotine osoba, od sitnih kriminalaca do zloglasnih ubica.

Svaka druga kazna u Republici Srpskoj uslovna

BANJALUKA - Od 3.044 punoljetna osuđenika u Srpskoj prošle godine, za njih čak 1.669 izrečena je uslovna kazna.

Iransko tužilaštvo traži smrtnu kaznu za "američke špijune"

TEHERAN - Iransko tužilaštvo zatražilo je smrtne kazne za nekoliko uhapšenih koji su osumnjičeni da su prošle godine špijunirali za Sjedinjene Američke Države u vojnim i nuklearnim agencijama, javili su danas iranski državni mediji.

EU traži da RS ukine smrtnu kaznu

BANJALUKA, BRISEL - RS je jedini politički subjekt osim Bjelorusije i Rusije u Evropi koji nije ukinuo smrtnu kaznu, a "packu" je ponovo uputila Evropska komisija, koja je u mišljenju o kandidaturi za članstvo u EU istakla ovu činjenicu i zatražila da se to izmijeni.

Kazna za plakanje u sopstvenom stanu 2.500 funti

​Prema pravilima uvedenim dok je Tereza Mej bila državna sekretarka, svako stariji od 16 godina mogao bi da bude kažnjen sa 2.500 funti zbog plakanja u sopstvenoj kući.

Najčitanije