kazne

Kažnjeno 25 vozača automobila strane registracije

BANJALUKA - Na području Policijske uprave Gradiška kažnjeno je 25 vozača automobila strane registracije.

Za četiri dana kažnjeno 597 učesnika u saobraćaju

PRIJEDOR - Od ukupno 597 sankcionisanih učesnika u saobraćaju na području Policijske uprave /PU/ Prijedor njih 462 su u okviru akcije pojačane kontrole učesnika sa akcentom na kontrolu kretanja motornih vozila i vozača pod dejstvom alkohola, droga i lijekova.

Pudždemon: Kazne katalonskim liderima zločin

BRISEL - Zatvorske kazne bivšim katalonskim liderima zbog pokušaja otcjepljenja Katalonije su zločin, izjavio je bivši predsjednik katalonskog parlamenta Karles Pudždemon.

Neobične kazne za prekoračenje brzine

Policija u Estoniji pokrenula je originalnu kampanju. Vozačima koji vole da previše pritiskaju papučicu za gas, ponudili su izbor – novčana kazna ili prekid vožnje dok se ne smire strasti.

Crna Gora: Turistička inspekcija izrekla 850.790 evra kazni

PODGORICA - Turistička inspekcija je od početka ljetnje sezone u Crnoj Gori zapečatila 20 ugostiteljskih objekata i četiri kupališta, a u polovini od oko četiri hiljade kontrola je utvrdila određene nepravilnosti, izjavila je glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin.

Zatvor za vozača koji je vozio 257 km na sat

BEOGRAD - U 22.000 saobraćajnih nezgoda u ovoj godini, poginulo je 310 ljudi, a 1.800 ima teške povrede, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Pokvarena hrana napisala 66 kazni u Banjaluci

BANJALUKA - Inspekcija za hranu izdala je u prvih šest mjeseci ove godine 66 prekršajnih naloga na području grada Banjaluka u iznosu od 36.350 KM zbog pokvarene hrane, koju je pronašla tokom kontrola prehrambenih proizvoda u gradu, potvrđeno je za "Nezavisne" iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Kažnjeno 235 vozača zbog prebrze vožnje

GRADIŠKA - Pripadnici Policijske uprave Gradiška sankcionisali su 235 učesnika u saobraćaju zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, od 579 kontrolisanih u petodnevnoj akciji.

Sarajlija dužan 117.660 KM za saobraćajne kazne

SARAJEVO - Ukupna dugovanja vozača po osnovu neplaćenih kazni u Bosni i Hercegovini iznose 65 miliona KM, a rekorder po broju neplaćenih kazni za prekršaje u saobraćaju je osoba iz opšine Stari grad u Kantonu Sarajevo koja duguje 117.660 KM, istakli su u Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu (IDDEEA).

Od sutra u Hrvatskoj veće kazne za saobraćajne prekršaje

ZAGREB - Od 1. avgusta u Republici Hrvatskoj na snazi su nova, stroža saobraćajna pravila s predviđenim težim kaznama, koje se penju do tri prosječne hrvatske plate te mogućnošću plijenjenja automobila.

Najčitanije