kazne

Šta je dozvoljeno prenositi preko granice i kolike su kazne

BANJALUKA - Počela je sezona godišnjih odmora, gužve na granicama sve su veće. Za sve koji planiraju odmor van granica Bosne i Hercegovine, korisno je da znaju pravila koja vrijede prilikom prelaska granice.

Onome ko sat navija po svom kazna do 10.000 KM

SARAJEVO - Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH predvidio je drakonske kazne za one koji se ne budu pridržavali pravila i normi u tom zakonu.

Za šetnju bez majice u Budvi kazna 500, a u kupaćem kostimu 600 evra

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcioniranje grada. Tako po ugledu na susjednu Hrvatsku planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 evra.

Dug vozača u BiH skoro 60 miliona KM: Sarajlija duguje čak 94.150 KM

BANJALUKA - Ukupan dug vozača u BiH za saobraćajne prekršaje iznosi skoro 60 miliona KM, a ukupan dug vozača u FBiH skoro je duplo veći od onog u RS, podaci su Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA BiH).

Ministar zaprijetio kaznama roditeljima koji ne budu vakcinisali djecu

BEOGRAD - Ministar obrazovanja u Vladi Srbije Mladen Šarčević upozorio je u nedjelju da država neće biti blagonaklona prema roditeljima koji izbjegavaju da vakcinišu svoju djecu i najavio kazne za roditelje koji to ne dokažu ljekarskom potvrdom pri upisu učenika u prvi razred.

Manje SMS-a - manje udesa

U američkim saveznim državama koje su zabranile slanje SMS-a tokom vožnje drastično je smanjen broj udesa.

Vozači duguju za kazne više od 63 miliona KM

SARAJEVO - Ukupna dugovanja vozača po osnovu neplaćenih kazni u BiH iznose 63,15 miliona KM, a ukupan broj nenaplaćenih naloga je 191.082, podaci su Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH /IDDEEA/.

Kažnjene četiri firme zbog rada za praznike

TREBINJE - Četiri firme sa područja grada Trebinja kažnjene su zbog nepoštovanja Zakona o praznicima Republike Srpske, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Bojan Čvoro.

Gomilaju se saobraćajne kazne: Dva nesavjesna rekordera duguju oko 90.000 KM

TREBINJE - Dva trebinjska vozača, rekorderi u broju neplaćenih saobraćajnih kazni, duguju blizu 90.000 maraka za takve počinjene prekršaje, koje policija uredno dokumentuje i piše kazne, ali oni novčanike ne otvaraju.

Kazna zbog previsoke buke u Banjaluci i do 10.000 KM

BANJALUKA - Nova odluka o buci biće u eksperimentalnoj primjeni do marta 2019. godine, do kada će svi koji prekorače dozvoljene decibele biti samo upozoreni, kako bi se navikli na novu regulativu, a potom i kažnjeni ako se ne budu pridržavali ograničenja.

Najčitanije