kineski jezik

Radije studiraju kineski nego srpski jezik

ISTOČNO SARAJEVO, BANJALUKA - Dok u RS opada interesovanje za izučavanje maternjeg jezika, sve je više zainteresovanih studenata za izučavanje kineskog jezika, što pokazuje podatak da su ove godine na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu studije kineskog i engleskog jezika i književnosti upisala 33 studenta, a studije srpskog jezika i književnosti svega tri.

Potpisan sporazum: Kina obezbjeđuje nastavnike za kineski jezik

BANJALUKA - Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ambasador Kine u BiH Đi Ping potpisali su danas u Banjaluci Sporazum o obezbjeđivanju nastavnika kineskog jezika, za pet škola u kojima će se ovaj jezik izučavati fakultativno.

Više od 40 osnovaca završilo kurs kineskog jezika

BANJALUKA - Više od 40 učenika od četvrtog do devetog razreda iz banjalučke Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" danas je uspješno završilo početni nivo kursa kineskog jezika.

Vlada RS odlučila: Kineski jezik stiže u škole

BANJALUKA - U školama u Republici Srpskoj ubuduće će se izučavati kineski jezik, odlučila je danas Vlada Srpske.

Gimnazija planira uvođenje kineskog kao drugog stranog jezika

​BANJALUKA - Kineski jezik u školama RS izučava 355 osnovaca u tri osnovne škole i 60 gimnazijalaca banjalučke Gimnazije, podaci su Ministarstva prosvjete i kulture RS, te na osnovu dobijenih podatka od škola, očigledno je da je zainteresovanost velika za ovaj jezik, koji je dosta različit od našeg.

Učenici u Crkvini počeli učenje kineskog jezika

ŠAMAC - Osnovna škola "Srbija" u Crkvini jedna je od četiri škole u Srpskoj u kojoj je počelo fakultativno izučavanje kineskog jezika.

Kineski jezik hit među osnovcima

DOBOJ - Kineski jezik postao je apsolutni hit među dobojskim osnovcima, pa sve više njih želi da ga izučava, a trenutno više od 300 đaka pohađa fakultativnu nastavu u Osnovnoj školi "Sveti Sava".

Kineski jezik u pojedinim osnovnim i srednjim školama u RS

BANJALUKA - Vlada RS usvojila je danas Informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u RS, dok će sporazum o obezbjeđivanju nastavnika biti potpisan s Konfucijevim institutom sa sjedištem u kineskom gradu Hanban.

Vlada RS o uvođenju kineskog jezika u škole

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske razmatraće danas informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Republici Srpskoj.

Krajem septembra počinje kurs kineskog jezika

BANJALUKA - Direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci Ljiljana Stević rekla je da je učenje kineskog jezika jedna od najvažnijih uloga Instituta, te da će nakon ljetnih promotivnih časova kurs kineskog jezika zvanično početi krajem septembra.

Najčitanije