klima

Aktivisti za klimu prekinuli rad željeznice

Aktivisti za klimu prekinuli su željezničke usluge na istoku Londona, saopšteno je iz policije.

Glečeri se smanjili za deset odsto

Glečeri u Švajcarskoj izgubili su deset odsto zapremine samo u prethodnih pet godina, što je topljenje kakvo nije zabilježeno od kada su prije više od 100 godina započeta mjerenja, pokazuje nova studija.

Hiljade demonstranata u kampanji protiv klimatskih promjena

LONDON - Na hiljade demonstranata protiv klimatskih promjena izašlo je u ponedjeljak na ulice gradova širom svijeta, pokrećući dvosedmičnu kampanju građanskog neposluha kako bi tražili hitnu akciju na suzbijanju emisije stakleničkih gasova i izbjegavanja ekološke katastrofe.

Greta Tunberg svjetskim liderima: Ukrali ste moje snove

​Mlada aktivistkinja za klimu Greta Tunberg uputila je apel i prekor svjetskim vođama na početku samita o klimi u Ujedinjenim nacijama ponavljajući poruku i pitanje "kako se usuđujete", prenosi "Rojters".

Kataklizma: Zbog promjene klime, slijedi evakuacija 200 miliona ljudi?

ZAGREB - Agencija Ujedinjenih nacija za migracije objavila je kataklizmična predviđanja o posljedicama klimatskih promjena koje nas očekuju na globalnom nivou.

Novcem za lice sa posebnim potrebama kupila klimu

TREBINJE - Žena iz Trebinja koju je lokalni Centar za socijalni rad angažovao na njegovanju lica sa posebnim potrebama, zloupotrijebila je novac u vrijednosti od 2.100 maraka, namijenjen ovom licu, potvrđeno je iz Policijske uprave Trebinje.

Kako da klima uređaj brže rashladi automobil?

Pakleni ljetni dan s vanjskom temperaturom od 35 stepeni unutrašnjost automobila mogu zagrijati na više od 60 čim se osjetno povećava rizik od dehidracije, a dobro je poznato kako je dehidrirani vozač jednako opasan kao i pijani vozač.

Naučnici zapanjeni prizorima na Aljasci

Morski led duž sjeverne Aljaske nestao je mnogo ranije nego što je to uobičajeno ovog proljeća, što je uznemirilo stanovnike obale koji se hrane divljim životinjama i ribom.

Prednosti i nedostaci prenosnih klima uređaja

Ne znate koju vrstu klima uređaja izabrati ? Ugradbene klima uređaje ili prenosne? Svrha im je jednaka, međutim između ovih električnih klima postoje i razlike.

Rashladite kuću i bez klime

Ukoliko u stanu nemate klima-uređaj ili ste jednostavno od onih ljudi koji ga ne vole, primijenite neki od načina na koje ste se ranije rashlađivali. Tako ćete obradovati sebe i smanjenjem računa za struju.

Najčitanije