koža

Zašto umivanje pod tušem nije dobro za kožu?

Često nemamo vremena za temeljnu njegu lica pa se nabrzaka umijemo tokom tuširanja. Međutim, dermatolozi kažu da nam ta navika i te kako šteti.

Maska od manga za lijepu i obnovljenu kožu

Mango je tropska voćka koja nam dosta može pomoći kako u očuvanju organizma, tako i za ljepotu kože.

Komarci najviše vole dječju kožu

U ljetnjem periodu djeca su bukvalno mamac za insekte, jer gotovo svi obožavaju njihovu kožu.

Kako ispravno ukloniti šminku?

Zabave, svečane večere i druženje s prijateljima samo su neke od prilika u kojima želimo izgledati što bolje, pa na svoje lice nanosimo šminku kako bi sakrili nedostatke i dobili zdraviji izgled kože.

Sva pravila samopotamnjivanja

S obzirom na to da nas je sunce, čini se, zaboravilo s prvim toplim danima imaćemo problem da smjelo obučemo lepršave ljetne komade, jer nismo imali vremena da radimo na svom tenu, kako bi nam odjeća savršeno pristajale.

Beba se rodila bez kože, svi mislili da će umrijeti ali se izborila

U bolnici u Notingamu ljekari su uspjeli da spase bebu rođenu sa samo šest mjeseci bez potpuno razvijenog gornjeg sloja kože.

Pauza od šminkanja najbolje će regenerisati kožu lica

Vremenom je make-up postao sastavni dio naše svakodnevnice, u manjoj ili većoj mjeri, ali možda bismo ponekad zaista trebali da napravimo malu pauzu od šminkanja, kako bi se koža odmorila i oporavila.

Probudite kožu iz zimskog sna

Proljetna sezona je stigla i spremni smo za beauty novitete koje su nam kozmetičke kuće pripremile. Ali za početak sezonske transformacije (a ujedno i pripreme za ljeto) potrebno je krenuti od početka. Dakle prije nabavke nove kozmetike potrebno je boriti se protiv suhe kože lica i tijela. Nakon zimske hibernacije kožu treba probuditi.

Koža zimi traži ulje

Kada je veoma hladno , kažemo da nam se uvukla zima u kosti, a znamo li šta nam se uvuče u pore, odnosno kako naša koža lica reaguje na hladnoću i vlagu?

Kako stres utiče na kožu?

Koža je najveći ljudski organ, a problemi koje uočavamo na njoj su nam najbolji pokazatelj unutrašnjih konflikata.

Najčitanije