kontrola

Rešić: Neprijavljivanje radnika krivično djelo

BANJALUKA - Svaki inspektor koji zatekne radnika u radu na crno biće obavezan da o tome obavijesti nadležno Tužilaštvo, istakla je Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, obrazlažući Nacrt zakona o inspekcijama RS, te dodala da se ovim aktom neprijavljivanje radnika tretira kao krivično djelo.

Kontrola na alkohol i brzinu u Srpskoj

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske organizovaće od četvrtka do nedjelje, od 18. do 21. jula, na području cijele Srpske pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu prekoračenja brzine i vozača pod dejstvom alkohola, droge ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Oštrija kontrola zapuštenih dvorišta u Banjaluci

BANJALUKA - Inspekcija grada Banjaluka će u narednim danima, sa dolaskom ljepšeg vremena i bujanjem vegatacije, pooštriti kontrolu zapuštenih dvorišta, u namjeri da vlasnike primora da okućnice održavaju urednim i čistim, najavljeno je iz Odjeljenja za inspekcijske poslove.

Do nedjelje pojačana kontrola brzine i alkoholisanosti vozača

BIJELJINA - Policijska uprava Bijeljina do nedjelje, 26. maja, sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na kontrolu brzine i kontrolu alkoholisanosti vozača, saopšteno je iz ove uprave.

Danas počinje kampanja za bezbjednost saobraćaja

BANJALUKA - U Republici Srpskoj danas počinje kampanja "Niti jedan nevezan pojas!", čiji je cilj povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, koje učestvuje u realizaciji akcije.

U akciji suzbijanja sive ekonomije utvrđeno 36 nepravilnosti u poslovanju

BANJALUKA - U akciji suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije Inspektorat i Poreska uprava Republike Srpske u proteklih deset dana izvršili su 72 zajedničke kontrole, a u 36 slučajeva utvrdili nepravilnosti.

Narednih dana pojačana kontrola brzine kretanja vozila u RS

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 8. do 11. aprila sprovodi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila.

Sankcionisano 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju

BANJALUKA - Službenici Policijske uprave Gradiška su u akciji "Odnos vozač-pješak i mobilni telefon" sankcionisali 82 odsto kontrolisanih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz ove uprave.

Pojačana kontrola pješaka i upotrebe mobilnog telefona

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske od sutra će na području cijele Republike Srpske vršiti pojačane kontrole saobraćaja sa posebnim akcentom na kretanje pješaka i upotrebu mobilnog telefona u saobraćaju s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica.

Pojačanim nadzorom spriječiti učešće maloljetnika u kockanju

BANJALUKA - Republička uprava za igre na sreću i MUP Republike Srpske sprovešće u narednom periodu zajedničke aktivnosti u cijeloj Srpskoj radi otkrivanja i sprečavanja učešća maloljetnika u igarama na sreću, najavila je načelnik Odjeljenja za inspekcijski nadzor ove uprave Marina Selak.

Najčitanije