korona virus

Prvi put isporučena ruska vakcina "Sputnjik pet"

MOSKVA - Prva pošiljka ruske vakcine protiv kovida 19 "sputnjik pet" isporučena je Bjelorusiji radi kliničkog ispitivanja, saopšteno je iz Ruskog fonda za direktno ulaganje /RDIF/.

U Austriji 556 novozaraženih koronom

BEČ - U Austriji je u poslednja 24 sata registrovano 556 novih slučajeva zaraze korona virusom.

Merkelova najavljuje do 19.200 slučajeva zaraze dnevno

BERLIN - Dnevni broj novih slučajeva zaraze virusom korona u Njemačkoj mogao bi dostići 19.200 ukoliko se nastavi sadašnji trend, izjavila je njemački kancelar Angela Merkel.

U Hrvatskoj 48 novozaraženih koronom

ZAGREB - U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 48 novih slučajeva zaraze virusom korona.

Avio-saobraćaj žrtva virusa korona

Avio-saobraćaj je jedan od sektora koji je najviše pogođen krizom prouzrokovanom pandemijom COVID-19, piše dnevni list "Il Fato Kotidijano".

Tiodorović: Moguće ublažavanje mjera u Srbiji

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je situacija s virusom korona u Srbiji stabilna i da je moguće ublažavanje nekih preventnih mjera za sprečevanje širenja epidemije.

Australija se nada "normalnom" Božiću, pada broj novozaraženih

KANBERA - Australijska država Viktorija zabilježila je danas jednocifren porast novih slučajeva prvi put u posljednja tri mjeseca, a ukinute su i neke od strogih mjera protiv suzbijanja virusa korona u nadi da će se situacija normalizovati do Božića.

U svijetu zaraženo 7.669.735 osoba, 99 odsto nije životno ugroženo

BIJELJINA - U svijetu je virusom korona trenutno zaraženo 7.669.735 lica, a do sada je zabilježen ukupno 33.311.251 slučaj infekcije, podaci su statističkog portala "Vorldometar".

Rekordan broj zaraženih koronom u Sloveniji

LJUBLJANA - U Sloveniji je rezultat na virus korona bio pozitivan u 159 slučajeva među 1.917 sprovedenih testova, dok je od posljedica COVID-19 preminula još jedna osoba.

U FBiH 62 nova slučaja virusa korona, preminula jedna osoba

SARAJEVO - Na području Federacije BiH u protekla 24 sata zabilježena su 62 nova slučaja zaraze vurusom SARS-CoV-2, od 429 testiranih, podaci su Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Najčitanije