korona virus

Sputnjik V će se proizvoditi u Italiji od juna?

RIM - Ruski fond za direktne investicije (RDIF) uspostaviće saradnju sa švajcarskom kompanijom Adien Farma & Bioteh oko produkcije vakcine Sputnjik V u Italiji, rekao je danas izvršni direktor RDIF-a Kiril Dmitrijev.

Virus stigao u Novu Kaledoniju, lokdaun zbog prvih slučajeva

NUMEA - Vlasti francuske prekomorske teritorije Nove Kaledonije uvele su lokdaun koji će trajati najmanje dvije nedjelje, nakon što je danas potvrđeno prvih devet slučajeva virusa korona od početka pandemije.

Još 297 zaraženih u FBiH, osmoro preminulo

SARAJEVO - Na virus korona u Federaciji BiH u protekla 24 časa testirano je 1.945 uzoraka, od kojih je 297 pozitivno, a registrovano je i osam smrtnih slučajeva, podaci su federalnog Zavoda za javno zdravstvo.

Austrija pauzirala vakcinisanje AstraZenekom

BEČ - Austrijske vlasti su danas privremeno prekinule da daju građanima vakcinu AstraZeneke iz predostrožnosti, dok se ne istraži smrt medicinske sestre i bolest druge osobe nakon što su primile ovu vakcinu, saopštila je danas državna zdravstvena služba.

Pojednostavljena procedura vantjelesne oplodnje u vrijeme pandemije

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske donio je odluku da, ukoliko zbog virusa korona postupak vantjelesne oplodnje bude prekinut, osiguraniku bude izdato novo rješenje za ovu proceduru.

Preminulo pet osoba, 394 nova slučaja zaraze u Hrvatskoj

ZAGREB - U Hrvatskoj su u posljednja 24 časa evidentirana 394 nova slučaja zaraze virusom korona, dok je preminulo pet osoba.

Cijela Italija pod novim ograničenjima

RIM - U Italiji u posljednja 24 časa bilo je 307 preminulih od virusa korona i više od 23.000 novozaraženih, izvještava agencija Ansa, navodeći da se pooštravaju ograničenja.

Policija u Zagrebu dežurala na trgu da se mladi ne bi okupljali

ZAGREB - Trg oko zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) sinoć je bio pun policije koja je dežurala kako se mladi ne bi okupljali.

Šef kabineta Merkelove skeptičan po pitanju putovanja za Uskrs

BERLIN - Šef osoblja njemačke kancelarke Angele Merkel, Helge Braun, "veoma je skeptičan" po pitanju putovanja građana širom zemlje za vrijeme katoličkog Uskrsa početkom aprila, ali očekuje da će se situacija promijeniti krajem maja.

Okončan pad broja zaraženih, milion novih slučajeva u Evropi

MILANO - U Evropi je prošle nedjelje zabilježeno milion novih slučajeva virusa korona, što je devet odsto više nego prethodne sedmice i predstavlja okončanje šestonedjeljnog pada broja novozaraženih, pokazuju podaci Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Najčitanije