kosa

Kako da vam kosa ostane ravna po vlažnom vremenu?

Po vlažnom vremenu kosa teži da se ukovrdža, pa ako je ona prirodno talasasta ili kovrdžava, vlažno vrijeme i nije tako loše.

Šta sijeda kosa govori o vašem zdravlju

Prvi sijedi pramenovi u kosi su znak da postajemo stariji, bilo da se prvi put pojave u dvadesetim godinama, ili kasnim tridesetima. Ipak, u nekim slučajevima, sijeda kosa može ukazivati na još neke činjenice osim one da – starimo.

Trikovi kojima ćete uštedjeti vrijeme i novac za njegu kose

Sigurno ima onih koji uživaju u ritualima uljepšavanja, ali većina žena će prihvatiti sve savjete i trikove koji će im pomoći da pojednostavne svoju rutinu njegovanja kose. Ovo su neki od najboljih savjeta koji će vam skratiti vrijeme i uštedjeti novac.

Blagodati tuširanja hladnom vodom

Dokazi iz istorije govore da su Stari Grci i Rimljani bili obožavaoci hladne kupke, a današnji stručnjaci takođe ističu njene prednosti.

Dermatolozi: Sijedu kosu ne izaziva stres

Dermatolozi tvrde da ne postoji naučni dokaz da stres utiče na preranu pojavu sijede kose i da se ova pojava prije svega pripisuje genetici i starenju, prenosi Reuters.

Tri razloga zbog kojih vam se brže masti kosa

Ako ste primjetile kako vam se kosa masti već dan nakon pranja, a osim toga izgleda vrlo beživotno, vrlo vjerovatno radite niz pogrešnih stvari koje ostavljaju trag na vašoj kosi.

Korisni savjeti za uvijek savršene šiške

Sudeći po onome šta su najaktuelnije vijesti u beauty svijetu, najpopularnija frizura decenije – bob, ove zime dobija novu verziju, pony bob, koja će biti najnosivija frizura 2020. godine. Riječ je o varijanti boba sa šiškama, a ako planirate da ponesete ovu zanimljivu frizuru morate znati i nekoliko hair trikova, koji će vam pomoći da vaše šiške uvijek izgledaju besprijekorno.

Kako da znate koja boja kose vam savršeno pristaje?

Nerijetko ćete čuti kako frizeri komentarišu nerealne zahtjeve žena, koje dolaze s fotografijama slavnih osoba i zahtjevaju baš takvu boju kose i ne pitajući se kako će im ta boja pristajati. Svaku nijansu je moguće postići ako je frizer dobar, ali morate da znate da vašem tenu, prirodnoj boji kose i kože, jednostavno neće pristajati svaka nijansa, pa biste s određenom bojom kose mogle izgledati bezlično ili mnogo starije.

Revolucionarni proizvodi za kosu na našem tržištu

Svjetsko tržište obiluje proizvodima za njegu i zaštitu kose. Na dnevnoj bazi se pojavljuju nove formule i recepture, koje obećavaju bujnu i zdravu kosu.

Boja kose koja je apsolutni hit ove jeseni

Ako razmišljate o promeni izgleda, imamo za vas odličnu ideju.

Najčitanije