kriptovalute

Izmišljena izjava guvernera CB BiH o kriptovalutama

SARAJEVO - Centralna banka BiH upozorila je građane da internetom kruži izmišljena izjava guvernera Banke Senada Softića koja je objavljena kao dio teksta kojim se građani BiH ohrabruju na investiranje u kriptovalute.

"Potrebne nove regulative za kriptovalute"

BRISEL - Kandidat za budućeg evropskog komesara za finansije Valdis Dombrovskis obećao je da će predložiti nove mjere za regulisanje kriptovaluta poput "libre" društvene mreže "Facebook".

Bitcoin više nije najpopularnija valuta

Bitcoin je pojam za kriptovalute u široj javnosti, ali više nije prva kriptovaluta kad govorimo o onima kojima se najviše trguje.

Ministri zemalja G7 protiv neregulisane upotrebe kriptovaluta

PARIZ - Ministri finansija zemalja G7 upozorili su danas da kriptovalite, poput najavljene Facebookove libre, ne treba koristiti prije rješavanja "ozbiljnih regulatornih i sistemskih" pitanja.

Kripto valute se sunovratile, ali velika opasnost postoji i dalje

Iako je vrijednost kripto valuta pala, sajber-kriminalci bi i dalje mogli da iskoriste softver za rudarenje.

U BiH 10.000 kućnih kriptorudara

SARAJEVO - Digitalne valute sve su prihvaćenije u svijetu, a polako uzimaju maha i u BiH. Jedno od mjesta gdje se kupci i prodavci ove valute mogu povezati nalazi se u okviru sarajevske firme "Dr. Techno".

Prijeti li Bitcoinu slom ili novi maksimum?

Teško je predvidjeti kretanje vrijednosti Bitcoina, jer on za razliku od akcija na berzi u čijoj osnovi leže kompanije, prije svega zavisi od opšte prihvaćenosti, odnosno njegovog omasovljenja i koliko će se realno koristiti u životu svakog pojedinca.

Nova svjetska epidemija: Kopaju kriptovalute na vaš račun

Iz Brazila stižu vijesti o novom načinu rudarenja kriptovaluta ali za tuđi profit bez znanja korisnika čiji se uređaj iskorišćava u tu svrhu.

Kriptovalute još uvijek nisu izgubile povjerenje

Bitcoin je imao vrtoglav rast tokom 2017. godine, ali je ova godina bila prilično tiha za najpopularniju kriptovalutu, čija aktuelna vrijednost iznosi oko 6300 dolara (naspram blizu 20.000 dolara, koliko je iznosila maksimalna vrijednost prošle godine).

Nova kripto-prevara: Ojadili investitore na spektakularan način

Britanska firma Fajnenšel.org, koja neovlašćeno posluje, zatvorila je sve dolarske račune investitora i konvertovala stanje na njima u novu kriptovalutu.

Najčitanije