kriza u Siriji

Sirijske trupe zauzele tursku osmatračnicu u Hami?

DAMASK - Trupe sirijskog predsjednika Bašara al Asada preuzele su kontrolu nad nizom sela u sjevernoj pokrajini provincije Hama, među kojima je i selo Morek, gdje se nalazi turska osmatračnica, prenijela je sirijska držžavna TV.

Sirijska vojska zauzela Han Šejhun od terorista

DAMASK - Sirijska vojska vrši čišćenje Han Šejhuna od terorista, saopštio je izvor "Sputnjika" u vojsci.

Sirijska avijacija bombardovala turski konvoj

DAMASK - Sirijsko Ratno vazduhoplovstvo bombardovalo je vojni konvoj Turske u provinciji Idlib, javila je turska agencija DHA.

Počinje posljednja faza rata u Siriji

UFA - U Siriji počinje posljednja faza rata protiv terorista, izjavio je sirijski ambasador u Rusiji Rijas Hadad na međunarodnom sastanku visokih predstavnika u Ufi čija je tema pitanje bezbjednosti.

Asad ima plan za razbijanje Kurda i Amerikanaca istočno od Eufrata?

DAMASK - Asirski pripadnici provladinih Nacionalnih snaga odbrane (NDF) i Zaštitne snage Gozorto (GPF) biće dodatno naoružani u sjeveroistočnoj Siriji, saopštio je neimenovani sirijski vojni izvor.

Sirijska vojska zauzela grad Kafr Nabudu

Vojska Sirije zauzela je strateški važan grad Kafr Nabudu u provinciji Hama, javlja "Masdar njuz".

Najžešće bombardovanje u Siriji u posljednjih 15 mjeseci

ŽENEVA - Škole, medicinski objekti i stambena područja na severozapadu Sirije koji su pod kontorolom pobunjenika, pogođeni su najžešćim bombardovanjem barel bombama u posljednjih 15 mjeseci, izjavio je danas "Reuters" regionalni humanitarni koordinator Ujedinjenih nacija Panos Mumcis.

Borbe traju i deset dana nakon proglašenja pobjede nad ID

DAMASK - Sirijski borci koje podržavaju SAD bore se protiv Islamske države u istočnoj Siriji, deset dana nakon što je proglašena pobjeda nad ekstremistima, izjavio je zvaničnik sirijskih snaga koje predvode kurdski borci.

Rusija bombardovala skladište oružja terorista u Idlibu

MOSKVA - Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska avijacija u kordinaciji sa Turskom bombardovala skladište s oružjem i municijom boraca terorističke organizacije u Idlibu, koja je dio Al Kaide.

Hiljade terorista se predalo, kraj Islamske države konačno na pomolu

BAGUZ - Između 1.500 i 2.000 ljudi napustilo je Baguz posljednju enklavu islamske države u istočnoj Siriji i predalo se Sirijskim demokratskim snagama (SDF) izjavio je portparol SDF Mustafa Bali.

Najčitanije