kupovina

Prije kupovine kućnog ljubimca obratite pažnju na nekoliko stvari

Kućni ljubimac je vjerovatno jedna od najlepših stvari na svijetu, ali i obaveza. Iako se veselimo kada ispunjavamo dane s veselom lopticom krzna, briga o njima podrazumjeva organizaciju, finansijske troškove, vrijeme i prilagođavanje svakodnevne rutine.

Bilećanin uplatio 222 marke za bazen, pa ga nikad nije dobio

BILEĆA- Bilećka policija je identifikovala lice inicijala S.K. iz Zenice koje je u julu ove godine prevarilo Bilećanina LJ. I. za isporučenje bazena sa pokrivačem koji bi koštao 222 marke, ali ga nikada nije isporučio.

Tri pravila za uspješnu kupovinu muških odijela

Svaki muškarac bi trebalo u ormaru da ima barem jedno kvalitetno odijelo koje pristaje njegovoj tjelesnoj građi, ali ukoliko vam odijelo nije neophodno za svakodnevno i poslovno oblačenje, možda vam biranje i kupovina odijela neće biti lagan posao.

Onlajn prodaja u padu, šopingholičari se vraćaju starim navikama

BANJALUKA, SARAJEVO - Građani BiH su se, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH), ove godine rjeđe odlučivali za kupovinu putem interneta te su u prvih pet mjeseci ove godine naručene 1.773 pošiljke manje u odnosu na isti period 2020. godine.

Građani BiH konačno mogu kupovati i prodavati na Amazonu

Nakon 26 godina postojanja kompanija Amazon je uvrstila Bosnu i Hercegovinu na svoju listu, čime je omogućena prodaja, ali i kupovina preko ove najveće prodavnice na svijetu.

"Tihi sati" prvi put u BiH

BANJALUKA - Inicijativa "tihi sati", pokrenuta s ciljem da porodicama s djecom s poteškoćama u razvoju kupovinu učini ugodnijom, prvi put je sprovedena u tržnom centru "Emporium".

Gradiška postaje novi magnet za kupoholičare iz BiH i regiona

GRADIŠKA - Carinski terminal Gradiška, koji je svoje rampe podigao krajem januara prošle godine, trenutno je jedan od najvećih i najopremljenijih carinskih terminala u BiH koji osigurava uslove za normalno i nesmetano carinjenje roba, kao i brži i jednostavniji prelazak graničnog prelaza.

Treći talas srušio raspoloženje za potrošnjom u Njemačkoj

Usljed rastućih brojeva infekcije virusom korona u Njemačkoj došlo je do pada raspoloženja Nijemaca za potrošnjom, proizlazi iz istraživanja GfK instituta.

Udruženje za zaštitu potrošača: 60 žrtava prevara preko interneta

DOBOJ - Prevaranti na internetu ne prezaju ni od čega pa su u proteklih osam mjeseci ojadili 60 građana koji su se obratili dobojskom Udruženju za zaštitu potrošača ne bi li uz njihovu pomoć uspjeli da vrate svoj novac ili zamijene robu koju su naručili online, a koja kada im je stigla nije bila ono što su željeli.

Savjeti za kupovinu novog motocikla

Ponuda dvotočkaša je velika. Dolaze u različitim kubikažama i formama i nije lako odlučiti šta je najbolji izbor za vas.

Najčitanije