laboratorija

Meso iz laboratorije na trpezama 2021.

Meso koje se uzgaja u laboratorijskim uslovima moglo bi da stigne do trpeza već 2021. godine, budući da kompanija Mosa Meat planira da otprilike u to vrijeme takvo meso donese u evropske restorane.

Otvorena laboratorija za ispitivanje municije: Moderne metode za veću bezbjednost

DOBOJ - Stabilnost baruta u municiji uskladištenoj u kasarnama Oružanih snaga BiH ubuduće će se ispitivati sa dvije nove metode, koje će povećati bezbjednost municije, ali i stanovništva koje živi u blizini skladišta u kojima se ona nalazi, poručeno je na otvaranju laboratorije za ispitivanje hemijske stabilnosti baruta.

5 najekstremnijih laboratorija na svijetu

U ime nauke i istraživanja, ljudi su izgradili laboratorije u ekstremnim uslovima, na izuzetno niskim temperaturama, duboko ispod zemlje, ili čak u Svemiru.

Naučnici u laboratoriji razvili zrela ljudska jajašca

Naučnici su u laboratoriji razvili ljudsko jajašce do pune zrelosti, što bi mogla biti prekretnica u postupcima vještačke oplodnje.

Nevjenčana supruga odala uzgajivača marihuane

SRBAC - Nevjenčana supruga optuženog Voje Balabana (59) iz Banjaluke Lidija T. odala je policiji da on i Zoran Mikić (49) iz Srpca uzgajaju drogu u Malom Razboju kod Srpca.

Drogu uzgajali u centru Banjaluke

BANJALUKA - Laboratoriju za uzgoj marihuane policija je pronašla u strogom centru Banjaluke, u jednoj od baraka, na Paskulinoj ciglani, javlja novinar "Nezavisnih".

DNK laboratorija izmještena iz BiH u Holandiju mimo saglasnosti Savjeta ministara

SARAJEVO - Međunarodna komisija za nestala lica (ICMP) je mimo saglasnosti Savjeta ministara BiH, pozivajući se na diplomatski imunitet, izmjestila DNK laboratoriju iz BiH u Holandiju, saznaje Srna u Institutu za nestala lica BiH.

Srbin i Hrvat uzgajali marihuanu, policija im upala u laboratoriju

ZAGREB - Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim srpskim državljaninom i 52-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Ljudski život mogao bi biti razvijen u laboratoriji?

Umjetni ljudski život mogao bi uskoro biti razvijen u laboratoriji. Nakon što su naučnici uspješno kreirali embrion sisavca koristeći samo matične stanice, umjetni ljudski život postaje moguć u skorijoj budućnosti, piše The Telegraph.

Najčitanije