laptop

X1 Nano je najlakši Lenovo ThinkPad do sada

Kompanija Lenovo je danas predstavila ThinkPad X1 Nano, najnoviji model u okviru premijum ThinkPad X1 familije. Do sada je ThinkPad X1 Carbon bio najlakši model u okviru pomenute linije, ali sada tu titulu preuzima ThinkPad X1 Nano.

"Tošiba" više ne proizvodi laptope i računare

TOKIO - Japanski tehnološki gigant "Tošiba" prodao je posljednji udio u svom ogranku za proizvodnju laptopa i računara "Dajnabuk", što znači da više neće proizvoditi prenosne ili kućne kompjutere.

Maloljetnik osumnjičen da je ukrao računar iz škole

Teslićka policija dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj protiv maloljetnog lica iz Teslića, zbog osnova sumnje da je provalilo u osnovnu školu na području ove opštine i ukralo prenosni računar, saopšteno je iz dobojske Policijske uprave.

Kako pomoću šrafcigera ukrasti podatke sa laptopa za samo 5 minuta

Holandski ekspert za sajber bezbjednost Bjorn Rujtenberg prikazao je način na koji je moguće ukrasti podatke sa zaključanih Windows i Linux laptopova koji imaju Thunderbolt port.

Rad od kuće katapultirao tražnju za laptopima

SEUL, TOKIO - Sve veći broj zaposlenih širom svijeta radi od kuće u okviru mjera za usporavanje širenja virusa korona, što je vinulo tražnju za laptopima i perifernom mrežnom opremom, kao i za komponentama poput čipova, jer su kompanije užurbano počele da prave virtuelne kancelarije.

Najmanji laptop sa touchpadom: Baterija traje i do 7 sati

Model Magic Ben Mag1 je mali laptop skoro kao otisak stopala, ima dimenzije 20,7 x 14,6 x 1,8 cm, a težak je 700g.

Ovako nesvjesno skraćujete radni vijek laptopa

Uz pažljivo korišćenje i održavanje prenosnog računara, on vas može vjerno služiti godinama...

Četiri znaka da je kompjuter pred kvarom

Kompjuteri vrlo često "umiru" u najgorem mogućem trenutku

Riješite se bakterija i savršeno očistite prljavi laptop

Budući da laptop svakodnevno koristimo on itekako može biti jako prljav jer se u njemu lako skuplja prašina, prljavština i masnoća. Kada očistite svoj laptop prema sljedećim savjetima imaćete osjećaj kao da ste ga tek kupili.

Laptopi sa OLED ekranom stižu opet na velika vrata

OLED ekrani na prenosnim računarima vratili su se na velika vrata tokom netom završenog sajma Consumer Electronics Show 2019.

Najčitanije