limun

Zašto se limun dijeta smatra jednom od najzdravijih na svijetu?

Zahvaljujući ovoj dijeti kilogrami prilično brzo nestaju, ali to nikako nije njena osnovna prednost. Ipak, ona isto tako nije za svakoga.

Piling sa limunom za bolju cirkulaciju

Saznajte kakvo ljekovito dejstvo limun ima na kožu i koji recept treba da primijenite da biste kožu osvježili ovom tropskom voćkom.

Vitaminski detoks napitak

Već znamo da su vitaminske vode pravi preporod za naš stomak i metabolizam, ali su vitaminske vode koje kupujemo u prodavnici vrlo često "obogaćene" različitim vještačkim zaslađivačima, koji ne prijaju našem organizmu.

Rolat s limunom

Ova poslastica nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Kako da ublažite svrab poslije uboda komarca

Komarac, nakon uboda, u našem tijelu ostavlja sluz koja izaziva dosadni svrab.

Lavanda i limun brišu crne misli

Anksioznost nije zanemarljiva, iako se pojavljuje kod mnogih ljudi. Riječ je o neprijatnom osjećaju u kojem prevladavaju strah, briga i napetost, a može se manifestovati i kroz fizičke reakcije poput znojenja, drhtanja, glavobolje, napetih mišića i ubrzanog disanja.

Voda s limunom i maline regulišu hormone

Kad razmišljate o hormonskom zdravlju, šta vam prvo pada na pamet? Tablete? Ne bi trebalo, jer postoje djelotvorna prirodna sredstva. Tema uravnoteženog hormonskog zdravlja sa starenjem postaje aktuelnija. Dolaze na red skupi lijekovi i beskrajne konsultacije s endokrinologom. Pokušajte prirodnim putem da spriječite potrebu za lijekovima koji regulišu hormonske promjene. Ovo su prirodni recepti koji uređuju lučenje hormona, ali nisu zamjena za lijekove kada su oni neophodni:

Voda s limunom razbuđuje kao i kafa

Svi se možemo složiti da kafa ima svoje prednosti, a i finog je okusa.

Napravite najbolji prirodni dezodorans

Kora od limuna je jedno od "kućnih blaga" koje nikako ne treba da bacate. Uz pomoć nje napravićete prirodan dezodorans.

Limun, za blistave zube i gipko tijelo

Limun je obično sinonim za vitamine i dobro zdravlje, a može da bude djelotvoran i na druge načine: za odstranjivanje mrlja na zubima, omekšavanje kože ili za veći sjaj kose.

Najčitanije