lira

Lira dotakla istorijski minimum

Turska lira danas je nakratko pala na najnižu vrijednost prema dolaru pošto investitori brinu zbog pada deviznih rezervi i manjka stranih investicija usljed pandemije virusa korona.

Optužen muškarac za ubistvo novinarke u Sjevernoj Irskoj

LONDON - Pedesetdvogodišnji muškarac optužen je danas za ubistvo novinarke Lire Meki (29), koja je ubijena tokom nemira u sjevernoirskom gradu Londonderi u aprilu prošle godine.

Lira oslabila za dva procenta

ISTANBUL - Turska lira oslabila je danas za dva procenta prema dolaru nakon što je predsjednik Tajip Erdoan smijenio guvernera centralne banke.

Sunovrat turske lire poslije samo jednog tvita

Izjava da će SAD ekonomski uništiti Tursku ako napadne Kurde zabrinula investitore na finansijskim tržištima.

Prodaja i iznajmljivanje nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turska je danas odlučila da se prodaja nekretnina, njihovo iznajmljivanje i lizing transakcije moraju obavljati samo u lirama u nastojanju da zaustavi korišćenje deviza u takvim poslovima, što je novi pokušaj da se podrži posrnula domaća valuta, javlja Rojters.

Prodaja nekretnina u Turskoj samo u lirama

ISTANBUL - Turski predsjednik Tajip Erdogn odlučio je da ugovori o prodaji i iznajmljivanju nekretnina mogu da se sklapaju samo u lirama, što je novi pokušaj da se podrži valuta koja je ove godine značajno oslabila prema dolaru.

Turska lira danas stabilna prema dolaru

ISTANBUL - Turska lira se danas stabilizovala u odnosu na dolar i trgovala se u 9:33 časova po GMT-u na nivou od 6,0820 lira za dolar, izvještava Rojters.

Turska lira i dalje u padu

ISTANBUL- Turska lira nastavila je danas da pada, nakon kraćeg oporavka i nakon što su SAD zaprijetile novim sankcijama.

Lira ipak pokazala da može da se "drži"

Turska valuta lira ostala je stabilna prema dolaru uprkos prijetnji mogućim novim sankcijama koje je iznijela administracija predsjednika SAD Donalda Trampa.

Šeik već pomogao Erdoganu - skočila lira

Turska lira nastavila je da se oporavlja od velikog pada prošle nedjelje, pošto je Katar najavio 15 milijardi dolara investicija za pomoć turskoj privredi.

Najčitanije