lješnik

Velika Kladuša: Pomama za uzgojem kestenja, oraha i lješnika

VELIKA KLADUŠA - Na području Velike Kladuše započela je realizacija projekta podizanja višegodišnjih zasada kestenja, oraha i lješnjaka, čija ukupna vrijednost iznosi oko 460.000 maraka.

Izvozom lješnika zaradili 2,3 milijarde dolara

ANKARA - Turska je tokom 2019. godine zaradila oko 2,3 milijarde dolara od izvoza lješnika širom svijeta.

Lješnik - Ukusna riznica vitamina

Lješnik spada u grupu orašastih plodova i zahvaljujući svojoj velikoj popularnosti širom svijeta zastupljen je u mnogim receptima i proizvodima.

Alen Islamović mikrofon zamijenio njivom

Proizvodnja lješnjaka na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih nekoliko godina dobija na zamahu i sve je više poljoprivrednika koji se odlučuju na uzgoj ove kulture, kažu u Poljoprivrednom zavodu USK.

Pomama za uzgojem lješnika

BIHAĆ - Sve je veći broj poljoprivrednih proizvođača na području Unsko-sanskog kantona koji se odlučuju za uzgoj i proizvodnju lješnjaka, kažu u Poljoprivrednom zavodu Unsko-sanskog kantona.

Lješnik pojeftinio 20-30%

ORAHOVICA - Poljoprivredno preduzeće "Orahovica" završilo je s ovogodišnjom berbom lješnika na svojih 300 hektara nasada. Lješnik je, kažu iz te firme, izuzetnog kvaliteta, a berba odrađena na vrijeme.

Alenu Islamoviću dosta muzike, posvećuje se uzgoju lješnika

S bendovima "Divlje jagode" i "Bijelo Dugme" godinama je žario i palio muzičkom scenom, a ni danas Alen Islamović (60) ne može da odbije Gorana Bregovića, pa često svira s njegovim bendom, a sve više mu godi miran porodični život na velikom imanju.

Najčitanije