lokalni izbori

Čavara: Teško će se steći uslovi za lokalne izbore

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara ocijenio je da će se teško steći uslovi za lokalne izbore ukoliko epidemija virusa korona potraje sljedećih mjeseci.

CIK BiH sprovodi potrebne aktivnosti za lokalne izbore

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da, uz uvažavanje opšte situacije i u skladu sa realnim mogućnostima, sprovodi sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, uključujući pripremu i raspisivanje lokalnih izbora ove godine.

Gojković raspisala lokalne izbore za 26. april

BEOGRAD - Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas lokalne izbore za 26. april ove godine.

Dodik i Mićić idu zajedno na izbore

BANJALUKA, BIJELJINA - Koalicioni sporazum između SNSD-a i Miće Mićića (SDS), gradonačelnika Bijeljine, postignut je i prema njemu će on biti kandidat za pomenutu funkciju ispred široke koalicije koju predvodi SNSD na oktobarskim lokalnim izborima ove godine.

SDS i PDP zajedno izlaze na lokalne izbore

BANJALUKA - Na lokalnim izborima 4. oktobra PDP i SDS će imati zajedničke kandidate za načelnike opština i gradonačelnike u svim lokalnim zajednicama gdje to bude moguće.

SD BiH i DF zajedno na izbore

TUZLA - U Tuzli je danas održana 4. redovna sjednica Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije (SPD), na kojoj je dogovoreno zajedničko djelovanje stranaka na lokalnim izborima 2020. godine.

CIK u v.d. mandatu ulazi u lokalne izbore

SARAJEVO, BANJALUKA - Kao što se moglo i pretpostaviti, predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini sprovešće Centralna izborna komisija (CIK) BiH, u kojoj je od sedam članova, petorici istekao mandat.

Najžešće bitke na lokalnim izborima u RS biće u Prijedoru i Bijeljini

BANJALUKA - Iako do lokalnih izbora naredne godine ima više od deset mjeseci, političke partije iz Republike Srpske započele su pripreme i, kako trenutno stvari stoje, najveća borba vodiće se u Bijeljini i Prijedoru, gdje će SNSD pokušati da sruši dugogodišnju vladavinu gradonačelnika iz SDS-a, odnosno DNS-a.

Lokalni izbori koštaće devet miliona maraka

SARAJEVO, BANJALUKA - Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini, koji bi trebalo da budu održani u oktobru iduće godine, koštaće oko devet miliona KM, s tim da će malo više od pola tog novca obezbijediti lokalne zajednice u BiH.

Opozicija u RS potučena do nogu na prijevremenim izborima, u SDS-u muk

TREBINJE, DOBOJ - Opozicija u Republici Srpskoj i na prijevremenim izborima za pojedine lokalne zajednice ponovo je izgubila od stranaka na vlasti, a SDS kao najveća opoziciona stranka u Srpskoj ostala je bez Doboja, jednog od svojih bastiona i grada kojim je vladala duže od 28 godina.

Najčitanije