lokalni izbori

Višković: Početak pripreme za lokalne izbore

ZVORNIK - Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković rekao je večeras u Zvorniku da je sastanak Izvršnog komiteta ove partije sa rukovodstvom opštinskih i gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice sedam početak pripreme za naredne lokalne izbore.

Dodik: Vlada RS će tužiti guvernera Centralne banke BiH

FOČA - Srpski član Predsjedništva BiH milorad Dodik najavio je da će Vlada Republike Srpske donijeti odluku da tuži guvernera Centralne Banke BiH Senada Softića jer, kako kaže, "osporava realizaciju sredstava MMF-a".

Ustavni sud BiH će se proglasiti nenadležnim za odluku CIK-a?

SARAJEVO - Ustavni sud BiH mogao bi se proglasiti nenadležnim da razmatra zahtjev SNSD-a da preispita odluku CIK BiH na osnovu koje su lokalni izbori sa 4. oktobra odgođeni za 15. novembar ove godine.

Komšić: Odluka o održavanju izbora dobra

SARAJEVO - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Centralne izborne komisije (CIK) BiH o održavanju izbora.

OHR: Potrebno osigurati adekvatno finansiranje izbora

SARAJEVO - Kancelarija visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini (OHR) upozorila je danas kako je potrebno osigurati adekvatno finansiranje predstojećih Lokalnih izbora u BiH.

Lokalni izbori biće odgođeni za 15. novembar

SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH (CIK) odgodiće lokalne izbore za 15. novembar ove godine, saznaju "Nezavisne".

OEBS: Obezbijediti sredstva za izbore

SARAJEVO - Misija OEBS-a u BiH podsjetila je Savjet ministara, Predsjedništvo BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH na zakonsku obavezu obezbjeđenja sredstava za organizovanje izbora.

CIK BiH u subotu donosi odluku o odgađanju lokalnih izbora

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH sutra će donijeti odluku o odgodi lokalnih izbora, kazali su "Nezavisnim" u CIK-u BiH.

Tegeltija: Savjet ministara će obezbijediti sredstva za lokalne izbore

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je danas da ova institucija ima mogućnost da donese odluku o obezbjeđivanju sredstava za izbore, čak i u privremenom finansiranju.

Čavara: Teško će se steći uslovi za lokalne izbore

SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH (FBiH) Marinko Čavara ocijenio je da će se teško steći uslovi za lokalne izbore ukoliko epidemija virusa korona potraje sljedećih mjeseci.

Najčitanije