mafija

50.000 Italijana na protestima protiv mafije

PADOVA - Oko 50.000 osoba protestovalo je danas protiv mafije u Padovi, na dan sjećanja na žrtve organizovanog kriminala na jugu Italije.

Preminuo najdugovječniji vođa mafije u istoriji

NJUJORK - Bivši vođa velike njujorške kriminalne bande Karmajn Persiko preminuo je danas u zatvoru gdje je odslužio 33 godine od 139 godina na koliko je bio osuđen.

Bivši rimski gradonačelnik osuđen na šest godina zatvora

RIM - Điani Alemano, koji je bio gradonačelnik Rima od 2008. do 2013., osuđen je u ponedjeljak na šest godina zatvora zbog korupcije u okviru afere "Mafia capitale" o ubacivanju članova mafije u upravu italijanske prijestonice.

Albanska mafija preuzela britansko tržište kokaina

LONDON - Albanska mafija ili "mafija šiptara" preuzela je kontrolu nad tržištem kokaina u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror i dodaje da tim tržištem, čija se vrijednost procjenjuje na pet milijardi funti.

Šta je uopšte Kavački klan čiji se članovi ubijaju po Evropi?

BEČ, KOTOR - Vladimir Roganović, član zloglasnog Kavačkog klana iz Kotora ubijen je juče u Beču.

U Austriji otkriveno 37,7 miliona evra italijanske mafije

BEČ - Austrijske vlasti zaplijenile su 37,7 miliona evra, novac koji je u vlasništvu italijanske mafije, saopštila je danas policija.

U toku pretresi imovine lica povezanih sa šefom mafije

RIM - Italijanska policija izvršila je pretrese imovine 25 lica za koja se sumnja da su saučesnici sicilijanskog šefa mafije Matea Mesine Denara, koji je u bjekstvu više od dvije decenije.

Velike akcije u Evropi protiv italijanske mafije

U Njemačkoj, Italiji, Belgiji i Holandiji rano jutros su sprovedene koordinisane racije čija meti su bili pripadnici italijanske mafije.

Italijanski ministar objavom na Twitteru "upropastio" akciju protiv mafije

RIM - Italijanski ministar unutrašnjih poslova i "serijalni tviter", Mateo Salvini, optužen je da je kompromitovao policijsku akciju hvaleći je prerano na društvenim medijima.

Auta rastavljali u šumi pa prodavali dijelove

DOBOJ, SOKOLAC - Trojicu mladića iz Sokoca policija je prijavila tužilaštvu zbog sumnje da su, kao članovi organizovane auto-mafije, od lopova preuzimali ukradena vozila, a zatim ih u šumi u okolini Olova rastavljali, te prodavali u dijelovima.

Najčitanije