mafija

Auta rastavljali u šumi pa prodavali dijelove

DOBOJ, SOKOLAC - Trojicu mladića iz Sokoca policija je prijavila tužilaštvu zbog sumnje da su, kao članovi organizovane auto-mafije, od lopova preuzimali ukradena vozila, a zatim ih u šumi u okolini Olova rastavljali, te prodavali u dijelovima.

Meksički mafijaši najopasniji, slijede Italijani, Rusi, Amerikanci

LONDON - Meksički narko-kartel predstavlja najjaču i najopasniju mafijašku organizaciju na svijetu, tvrde kriminolozi.

Razbijena međunarodna kriminalna grupa

TIRANA - Albanska policija saopštila je da je razbijen međunarodni lanac trgovine narkoticima koji je krijumčario marihuanu, heroin i kokain u zemlje EU.

Albanska mafija pala u Madridu zbog tone kokaina

MADRID - U zajedničkoj akciji sa američkom Upravom za suzbijanje droge, kolumbijskim državnim službama i Evropolom, španska policija zaplijenila je od albanske mafije tonu kokaina i milion i po evra u gotovini, a pet osoba je uhapšeno.

Nevjerojatna priča o neuhvatljivom mafijaškom 'superbossu' koji vodi Cosa Nostru

PALERMO - Italijanske vlasti pohvalile su se krajem sedmice kako su zadale veliki udarac najtraženijem italijanskom kriminalcu uhitivši 21 osobu iz njegove najbliže pratnje, ali Mateo Denaro (53), neuhvatljivi mafijaški "superboss" poznat po brutalnosti i ljubavi prema luksuzu, i dalje im je izvan šaka.

Prva vlada Berluskonija sarađivala sa mafijom?

PALERMO - Sud u Palermu osudio je osam vladinih zvaničnika, uključujući i bliskog saradnika Silvija Berluskonija, bivšeg senatora Marčela Del''ultrija, za sarađu sa sicilijanskom mafijaškom organizacijom Koza nostrom tokom 90-ih godina.

Policija nemoćna u borbi s auto-mafijom

SARAJEVO - Kriminalne grupe koje se bave krađom automobila i radnih mašina su dobro organizovane i međusobno povezane i uvijek su, prema mišljenju stručnjaka, korak ispred policije u BiH.

Vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana zabranjen ulazak u Srbiju

BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije zabranilo je vođama "škaljarskog" i "kavačkog" klana, Jovici Vukotiću i Slobodanu Kašćelanu, ulazak na teritoriju Srbije, piše crnogorski dnevni list "Sloboda".

Ispovijest ruskog plaćenog ubice: "Kako sam ubio 40 ljudi"

Ruski plaćeni ubica progovorio o svom “poslu”, detaljno opisavši kad, kako i koga je ubijao. "Jednostavno sam radio svoj posao", kazao je on.

Uhapšeni državljani BiH i Srbije u mega-raciji u Njemačkoj, razbijena građevinska mafija

BERLIN - U jednoj od najvećih racija u istoriji Sjeverne Rajne Vestfalije razbijena je organizovana kriminalna mreža koja se bavila ilegalnim poslovima sa građevinskim firmama. Među uhapšenima ima i ljudi iz Srbije i BiH.

Najčitanije