majke

Studija Harvarda: "Mamini sinovi" su uspješniji kroz život

Univezitet Harvard objavilo je veliku studiju o tome šta čini muškarce srećnijim. Zaključak koji se nameće je da su "mamini sinovi" tj. mamine maze puno uspješniji u poslu i zarađuju više od muškaraca koji nisu imali toliko prisan odnos sa svojim mamama u djetinjstvu.

Istraživanje pokazalo: Majke sa troje djece su pod najvećim stresom

Uloga majke je veliki izazov, pogotovu za žene koje imaju više od jednog djeteta. Nedavno istraživanje je pokazalo da je majkama sa troje djece najteže.

Kakva ste majka po horoskopu

Zvijezde kažu da postoje određene pravilnosti u tome kakva će majka koja žena biti u odnosu na to kom horoskopskom znaku pripada. Pronađite sebe.

U Podgorici novi protest zbog ukidanja naknada za majke troje i više djece

PODGORICA - Bivše korisnice naknada za majke troje i više djece u Crnoj Gori, ponovo su danas izašle na ulice, protestujući zbog ukinutih naknada od prije 15 mjeseci. Sa današnjeg protesta je poručeno da majke neće odustati, da će predati i žalbe Sudu za ljudska prava u Strazburu, a najavile su i proteste u drugim crnogorskim gradovima.

Završena akcija Udruženja Misli dobro: Bolji uslovi za majke iz cijele RS

BANJALUKA – Sanacijom Odjeljenja perinatologije na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Univerzitetskom kliničkom centru RS završena je akcija "Zajedno mislimo dobro", koju je organizovalo Udruženje građana Misli dobro.

Preminula predsjednica udruženja "Majke Srebrenice"

SARAJEVO -- Predsjednica udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović umrla je u Sarajevu gdje je bila na liječenju, saopšteno iz ogranka Islamske zajednice u Srebrenici.

Priznanja majkama sa osmoro djece

BIJELJINA - Majkama sa osmoro djece Sanji Petrović i Radmili Tadić u Bijeljini je danas uručeno priznanje i simboličnih 500 KM.

Isplata materinskog dodatka početkom marta

BANJALUKA - Isplata prvog materinskog dodatka za nezaposlene porodilje u RS zajedno sa zaostacima trebalo bi da krene početkom marta, budući da je još u toku prikupljanje informacija od centara za socijalni rad kao i završavanje tehničkih pitanja u vezi s obradom podataka.

Nezaposlene majke zatražile sastanak s Željkom Cvijanović

BANJALUKA - Nezaposlene majke, koje imaju djecu mlađu od 12, odnosno 18 mjeseci, a nemaju pravo na materinski dodatak od 405 KM, predale su danas zahtjev za sastanak s predsjednicom Vlade Republike Srpske (RS) Željkom Cvijanović.

Bogdanić: Iza protesta majki stoje određene partije

BANJALUKA – Iza protesta majki oko novog zakona o dječjoj zaštiti stoje pojedine političke partije, a prihvatanje takvih zahtjeva bi značilo diskriminaciju porodilja, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Najčitanije