maline

Najavljeno povećanje otkupne cijene maline?

SREBRENICA - Uzgajivači maline iz srednjeg Podrinja, nakon mnoštva sastanaka sa otkupljivačima i predstavnicima resornog ministarstva, te organizovanja protesta, obradovani su saznanjem da je moguće povećanje otkupne cijene za malinu koju su ove godine predali hladnjačama.

Proizvodnja malina u USK pred gašenjem: Malinari prelaze na uzgoj kukuruza

BIHAĆ - Proizvodnja malina na području Unsko-sanskog kantona nalazi se pred gašenjem, a ove godine proizvedeno je dvostruko manje ovog voća u odnosu na prethodnu, izjavio je Emir Mahmutović, predsjednik Kantonalnog saveza udruženja proizvođača jagodičastog voća USK.

Zadruge spas od malinarskih muka

TUZLA, BANJALUKA - Malinari u Bosni i Hercegovini godinama ističu u koliko teškim uslovima rade i sa kojim se sve problemima susreću, a jedno od rješenja problema je i osnivanje regionalnih zadruga proizvođača koje bi u lošim godinama bile u prilici amortizovati negativne efekte.

Torta sa malinama

Danas vam predlažemo da vaše ukućane iznenadite jednom poslasticom. Ovaj put odabrali smo provjeren recept za tortu sa malinama.

Malinari nezadovoljni, hladnjačari tvrde da cijena ne može biti veća

SARAJEVO - Članovi Asocijacije ''Zajedno za bh. malinu'' tvrde da su pronašli kupca za malinu proizvedenu u BiH po znatno većoj cijeni nego što im se sada plaća.

Malinarima neprihvatljiva otkupna cijena

BRATUNAC - Malinari iz Bratunca, Srebrenice i Milića poručili su da je neprihvatljiva cijena za otkup ovog voća, nakon što je jedna od hladnjača iz Srebrenice saopštila da će cijena sorte polka biti 1,8 KM, vilamet 1,9 i miker dvije KM za kilogram.

Otkupljivači i dalje malinu otkupljuju za 1,5 KM

BIHAĆ - Zagarantovana minimalna otkupna cijena od 2,5 maraka po kilogramu maline, koju su usaglasili Vlada USK i proizvođači malina, u ovom kantonu je nerealna i biće je nemoguće ispoštovati, smatraju predstavnici otkupljivača ovog jagodičastog voća.

Malinari iz BiH i Srbije potpisali predugovor o saradnji

SARAJEVO - Delegacija Asocijacije ''Zajedno za bh. malinu'' s predstavnicima Asocijacije malinara Srbije potpisala je predugovor o budućoj saradnji dviju asocijacija, potvrdio je predsjednik bh. asocijacije Edin Mameldžija.

Kolač sa malinama i jogurtom

Danas vam za dezert predlažemo da napravite ovo lagano slatko osvježenje.

Malinama protiv dijabetesa, pretilosti i artritisa

Radujete li se vrućim danima ne samo zbog zasluženog odmora, nego i zbog obilja sezonskog voća? Na tržnicama posebno mjesto zauzima malina, biljka koja pripada porodici Rosaceae.

Reklame

Najčitanije