maline

Berba malina u BiH pri kraju, na cijenu će najviše uticati rod u Poljskoj

BANJALUKA - Berba malina u BiH je u završnoj fazi pa se svi uključeni u proizvodnju ovog voća okreću otkupu, na čiju će cijenu najviše uticati rod u Poljskoj i ostalim zemljama velikim svjetskim proizvođačima, kojima će se morati prilagođavati kako bi bili konkurentni.

Maline i vrhnje za svježiji ten

Dok traje sezona malina, iskoristite ove ukusne bobice i napravite osvježavajuću, hranljivu masku za lice u kombinaciji sa medom i vrhnjem!

Otkupljivač iz Bugojna za kilogram malina plaća 1,60 KM

BUGOJNO - Jedan od najvećih otkupljivača maline u BiH kompanija Heko iz Bugojna objavila je ovogodišnju otkupnu cijenu po klasama.

Domaći sok od malina na jednostavan način

Sok od malina možete da pripremite i čuvate za dane kada ćete se samo sjećati ljeta.

Kiša otežava berbu maline - cijena neizvjesna

BRATUNAC - Berba maline u srednjem Podrinju počela je desetak dana ranije nego prethodnih godina, rod i kvalitet su dobri, a uzgajivači predaju malinu hladnjačarima, ne znajući kolika će biti otkupna cijena.

Maline podstiču ćelije raka na samouništenje

Malo je onih koji se ne bi osladili malinama, koje upravo ovih dana dozrijevaju. To nježno ljetno voće božanstvenog ukusa nije samo slatko, nego ima niz ljekovitih svojstava o kojima se i dalje malo zna i nedovoljno se konzumiraju.

Zbog manjka hladnjača propada 20 tona malina

ZENICA – Nekada najsigurnija grana poljoprivrede na području Zeničkodobojskog kantona malinarstvo, nalazi se pred propadanjem, jer su vlasnici hladnjača raskinuli ugovore s poljoprivrednicima, kojima će propadati više od 20 tona malina.

Sedam razloga zašto su maline zdrave

U malinama najviše uživamo zbog jedinstvenog okusa, ali to je tek djelić onoga što dobivamo u ovom ljekovitom voću.

Niska otkupna cijena gasi malinjake

BIHAĆ - Proizvodnja malina na području Unsko-sanskog kantona nalazi se pred gašenjem, a glavni razlog tome je niska otkupna cijena, izjavio je Emir Mahmutović, predsjednik Kantonalnog saveza proizvođača jagodičastog voća USK.

Najavljeno povećanje otkupne cijene maline?

SREBRENICA - Uzgajivači maline iz srednjeg Podrinja, nakon mnoštva sastanaka sa otkupljivačima i predstavnicima resornog ministarstva, te organizovanja protesta, obradovani su saznanjem da je moguće povećanje otkupne cijene za malinu koju su ove godine predali hladnjačama.

Najčitanije