mapa

Mapa koja prati razvoj 5G mreže, u Sarajevu jedna bazna stanica

Kompanija Ookla, najpoznatija po Ookla speed testu kojim se mjeri brzina interneta, napravila je interaktivnu mapu za praćenje širenja 5G mreže u svijetu.

Netanjahu: Izrael već pravi mape za aneksiju Zapadne obale

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je Izrael počeo da pravi mape dijelova Zapadne obale koje planira da pripoji.

Pogledajte mapu najopasnijih puteva u Bosni i Hercegovini

U protekloj 2018. godini dogodilo se ukupno 36.672 saobraćajnih nezgoda od kojih je zabilježeno 7.494 saobraćajnih nezgoda sa poginulim i povrijeđenim osobama, te 29.178 saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom, saopšteno je u posljednjem izvještaju BIHAMK-a.

Mapa religioznosti u Evropi: Svaki drugi građanin BiH religiozan

​Istraživački centar Pew je provjerio koliko su građani u 34 evropke države religiozni. Religioznost je definisana kroz četiri kategorije: važnost religije, pohađanje vjerskih službi, učestalost molitve i vjera u Boga.

Izradio "Travel mapping vodič za Banjaluku": Informacije o gradu i legende na jednom mjestu

BANJALUKA - Mjesta koja turisti kada prvi put dođu u Banjaluku ne bi trebalo da propuste, gdje se jede dobro, lokalne priče i legende o kojima se malo zna, kako su naselja dobila imena, gdje se može besplatno parkirati automobil i još mnogo korisnih informacija nalazi se na 97 stranica "Travel mapping vodiča za Banjaluku", koji je izradio Banjalučanin Robert Dacešin.

Trend rađanja djece u vanbračnoj zajednici predstavljen mapom

Evidentno je da se parovi danas sve rjeđe odlučuju za brak. Ipak, u Evropi je to češći slučaj nego kod nas.

Mapa smrtnih kazni: Posljednja izvršena ove godine

Mnogi narodi Evrope smrtne kazne se sjećaju kao daleke prošlosti. Međutim, koliko je ta prošlost daleka zavisi od zemlje do zemlje.

Pogledajte mapu urađenih projekata u Banjaluci

BANJALUKA - Radi bolje komunikacije sa građanima, od danas je na oficijelnom sajtu Grada Banja Luka instalirana interaktivna mapa, na kojoj je moguće vidjeti prikaz više od 170 projekata, koji su izvedeni na području grada od dolaska aktuelne gradske administracije.

Umjetnička mapa Evrope oduševila svijet

BANJALUKA - Iako smo do sada imali prilike da vidimo Evropu na najrazličitije načine kada su mape u pitanju, ovoga puta zemlje su predstavljene kroz slikare i njihova djela. Svaka teritorija obilježena je djelom slikara koji potiče iz te zemlje.

Misteriozna mapa koju niko ne može da objasni

Mapa koju je 1513. godine u Carigradu napravio otomanski admiral i kartograf Ahmed Muhidin Piri, poznatiji kao Piri Rajs, i danas zbunjuje naučnike.

Najčitanije