medvjed

Na glasačko mjesto došao sa medvjedićem

U Rusiji je danas posljednji dan u kojem građani mogu da se izjasne o predloženim ustavnim reformama, a zaposleni u zoološkom vrtu u Barnaulu, u ruskoj republici Altaj, doveli su mladunče medvjeda na biračko mjesto.

Medvjed rastrgao svinju kod Kneževa

KNEŽEVO - Na imanju Blagoje Budića u selu Kostići kod Kneževa pričinjena je velika šteta u srijedu naveče kada je medvjed ubio svinju tešku oko 150 kilograma.

Medvjedići preminule ženke stigli u svoj novi dom

Priča o medvjedićima i medvjedici koji su pronašeni u Bjelovićima kod Kreševa polako je dobila nešto ljepši kraj.

Medvjedica izvučena iz provalije kod Kreševa

SARAJEVO - Ženka medvjeda pronađena je jutros kako nepomično leži na kamenolomu u Bjelovićima kod Kreševa, a radnici su je uspjeli izvući iz provalije. trenutno se čeka dolazak ekipe sa Veterinarskog fakulteta u Sarajevu.

Spasili medvjeda iz bunara

Ekipa sastavljena od dobrih ljudi i ljubitelja prirode spasila je medvjeda koji je upao u veliki bunar na području Prozor-Rame.

Torta i pokloni za prvi rođendan medvjedice Aide u Pionirskoj dolini

Rođendanska torta, nove igračke, animatori i radosni prvi gosti su bili sve što je potrebno da danas u Pionirskoj dolini bude održana prava rođendanska zabava.

Završen jedan od najslabijih berlinskih festivala

BERLIN - Ovogodišnji Berlinski filmski festival kritičari smatraju jednim od najslabijih u ovom vijeku s nizom "bljedunjavih" filmova, pa mnogi filmski sajtovi navode da je najteže bilo žiriju da iz glavnog programa probere iole vrednije ostvarenje.

Mladunče polarnog medvjeda rođeno u Šenbrunu prvi put u javnosti

BEČ - Mladunče polarnog medvjeda, rođeno u zoološkom vrtu Šenbrunu u Beču 9. novembra, prvi put predstavljeno je javnosti.

Maša i medvjed na španskom i engleskom sa po 10 miliona pretplatnika

Zvanični Youtube kanali ruskog crtanog filma "Maša i medvjed" na engleskom i španskom jeziku su svaki pojedinačno dostigli 10 miliona pretplatnika, i dobili nagradu Dijamanstki stvaralac, saopštila je kompanija Animacord.

Polarni medvjedi "opkolili" rusko selo

Desetine polarnih medvjeda spustilo se u selo na ruskom Dalekom sjeveru tražeći hranu. Naselje je stavljeno "pod opsadu", a vlasti i volonteri trudili su se da spriječe incidente između čovjeka i medvjeda.

Najčitanije