migranti

Roditelji neće djecu migranata u klupama sa svojom

BIHAĆ - Roditelji učenika koji pohađaju Osnovnu školu "Brekovica" u istoimenom mjestu nadomak Bihaća odbacili su mogućnost da se za djecu migranata, koji su smješteni u obližnjem hotelu "Sedra", organizuje nastava u toj školskoj ustanovi.

Spaseno 40 migranata sa ostrva

ISTANBUL - Obalska straža Turske spasila je 40 migranata nasukanih na jedno ostrvo nakon što su pokušali da pređu u Grčku.

Ne zna se šta će biti sa migrantima iz Velike Kladuše

Još se ne zna šta će biti sa nekoliko stotina migranata koji su smješteni u preduzeću Miral u Velikoj Kladuši jer je juče istekao rok za njihov boravak u halama koje su zakupljene na određeni period.

Građani Bihaća traže izmještanje migranata iz središta grada

BIHAĆ - „Određivanje smještajne lokacije za migrante i izbjeglice izvan središta grada i njihovo izmještanje na tu lokaciju najkasnije do marta 2019. godine", najistaknutiji je zahtjev Inicijativnog odbora građana Bihaća s večerašnjeg protestnog skupa na Gradskom trgu.

Migrantski karavan stigao do granice sa SAD-om

TIJUANA – Karavan migranata uglavnom iz zemalja centralne Amerike, koji je na putu prema Sjedinjenim Američkim Državama, u petak je stigao do grada Tijuana, koji se nalazi na meksičko-američkoj granici

Obezbijeđeni obroci za migrante u Unsko-sanskom kantonu

SARAJEVO - Međunarodna organizacija za migracije (IOM) i Crveni krst Federacija BiH (FBiH) potpisali su Ugovor za podršku u obezbjeđivanju obroka za migrante do kraja marta naredne godine u Unsko-sanskom kantonu (USK), u okviru projekta finansiranog od EU.

Migranti pristižu i u Bosansku Krupu

BOSANSKA KRUPA - Nakon Bihaća i Velike Kladuše, sve veći broj migranata u posljednje vrijeme stiže i na područje Bosanske Krupe, zbog čega su tamošnje lokalne vlasti zatražile pomoć i reakciju nadležnih institucija.

Policija o incidentu u sarajevskom tramvaju: Nije korišten nož

SARAJEVO - Jedna osoba je povrijeđena u incidentu koji se oko 20 sati dogodio u tramvaju u centru Sarajeva, ali za sada nije poznato čime su povrede nanesene, rečeno je u MUP-u KS.

Raspoređivanje vojske "legalno i opravdano"

SAN DIJEGO - Američki ministar odbrane DŽejms Matis rekao je danas da je raspoređivanje vojske na granici sa Meksikom "apsolutno legalno i opravdano" i da to poboljšava vojnu spremnost.

Britanski "Guardian" objavio snimak migranta kojeg je navodno pretukla hrvatska policija

LONDON - Britanski "Guardian" došao je u posjed snimaka na kojima se mogu čuti glasovi migranata koji tvrde da su ih pretukli hrvatski policajci pri pokušaju da pređu iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.

Najčitanije