migranti

U Sarajevu izboden migrant

SARAJEVO - U sarajevskom naselju Dobrinja predveče je nepoznata osoba nožem zbola mladića koji je prebačen u sarajevsku bolnicu.

Otkriveno sedam migranata iz Avganistana i Pakistana

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH otkrili su sedam ilegalnih migranata na graničnim prelazima Rača i Karakaj.

U protekla 24 časa pronađeno šest migranata

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa pronađeno šest ilegalnih migranta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Preminuo jedan od migranata koji su se krili u cisterni

NOVI SAD - Jedan od četvorice migranata, pronađenih u kamionu- cisterni u Futogu, podlegao je rano jutros povredama uporkos intenzivnim mjerama i liječenju, javila je Radio-televizija Vojvodine.

Evidentirano četiri puta više migranata nego prošle godine

BANJALUKA - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, u periodu januar-april ove godine, na teritoriji Republike Srpske pronašli su i evidentirali 2.160 migranata koji su ilegalno prešli granicu BiH, što je oko četiri puta više u odnosu na isti period prošle godine.

Galić: Od početka godine registrovano 6.838 ilegalnih migranata

SARAJEVO - Granična policija BiH registrovala je od početka godine do 13. maja 6.838 ilegalnih migranata iz zemalja visokog migracionog rizika, a očekuje se da s toplijim vremenom bude pojačan njihov priliv, izjavio je direktor ove policijske agencije Zoran Galić.

Novi migrantski centar čeka urbanističku dozvolu

​BIHAĆ - Gradska administracija u Bihaću počela je potrebne pripreme za uspostavljanje novog prihvatnog centra za migrante, koji će se nalaziti na lokalitetu Vučjak, nekoliko kilometara od tog grada prema granici s Hrvatskom.

Mektić: Izmještanje migranata čim se steknu uslovi

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić najavio je da će čim se steknu uslovi na terenu početi izmještanje migranata iz centara "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši na novu lokaciju, radi poboljšanja života građana u Unsko-sanskom kantonu.

U protekla 24 časa pronađeno 14 migranata

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u protekla 24 časa pronađeno 14 ilegalnih migranta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

Ćulum: Među migrantima i teroristi iz Sirije i sa drugih ratišta

RIM - Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

Najčitanije