migranti

Srbi neće migrante u Medenom Polju

BIHAĆ, BANJALUKA - Republika Srpska, ali i stanovnici opština u Federaciji BiH, prije svih oni u Bosanskom Petrovcu, neće dozvoliti da se na lokaciji Medenog Polja uspostavi migrantski kamp, najavljujući da će blokadom puta Drvar - Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranata iz Bihaća.

Grčka pooštrava kriterijume za azil

ATINA - Grčka vlada obećala je da će pooštriti proceduru za dobijanje azila za migrante i ubrzati deportaciju.

"Neprihvatljivo premještanje migranata u Medeno polje"

BANJALUKA - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH kazao je da je premještanje migranata u Medeno polje neprihvatljivo te da bi to moglo otjerati i ono malo srpskih povratnika u tom mjestu.

"Srbi će blokadom puta spriječiti smještanje migranata u Medeno Polje"

BIHAĆ - Srbi će blokadom puta Drvar-Bosanski Petrovac spriječiti eventualno premještanje migranta iz Bihaća u srpsko selo Medeno Polje jer bi realizacija takve odluke predstavljala kršenje Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma, rekao je Srni predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH (FBiH) Đorđe Radanović.

Migranti u Vučjaku ostali bez vode, od sutra i bez kuhinje

BIHAĆ - U prihvatni kamp za migrante koji se nalazi na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, gradsko preduzeće "Komrad" danas nije dostavilo cisterne s vodom, pa se humanitarna situacija na taj način dodatno zakomplikovala.

Uhapšeno sedam migranata kod Bileće

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave Trebinje uhapsili su noćas sedam migranata u selima na području Bileće, rečeno je Srni u ovoj policijskoj upravi.

EU za migrantsku krizu dala 44 miliona evra, a problema sve više

Iako je EU od 2007. godine dala 44,8 miliona evra za pomoć u rješavanju ili makar ublažavanju migrantske krize, problema u BiH sve je više, a najviše u Unsko-sanskom kantonu.

Novac za migrante posvađao premijere

BIHAĆ - Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić izrazio je čuđenje zahtjevom premijera Federacije BiH Fadila Novalića da se četiri miliona maraka koje je federalna vlada doznačila ovome kantonu hitno uplati na račun grada Bihaća.

"Problem sa migrantima mogao bi da kulminira"

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović upozorio je da dešavanja sa migrantima u Unsko-sanskom kantonu pokazuju da bi ovaj problem mogao tek da kulminira, kao i da problem imaju i stanovnici opštine Bileća, što bi trebalo izbjeći.

Ćulum o migrantima: Građani će biti bezbjedni

BANJALUKA - Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je večeras da će policija Srpske, kada je riječ o migrantskoj krizi, učiniti sve da građani budu bezbjedni na prostorima gdje žive.

Najčitanije