migranti

Srednjoškolca na Ilidži napala trojica migranata

SARAJEVO - Učenika srednje škole u popodnevnim časovima na Ilidži napala su trojica migranata i otela mu novčanik, a na mjesto događaja izašla je policija.

Migranti razvukli šatore pored vozova

TUZLA - Improvizovani kamp sa dvadesetak šatora postavljen je na peronu željezničke stanice u Tuzli, a s obje strane prolaze vozovi.

Bageri ruše Vučjak, migranti u Blažuju i Ušivku igraju kriket

SARAJEVO, BIHAĆ - Nakon što je okončano premještanje oko 700 migranata iz prihvatnog kampa Vučjak, nadomak Bihaća, na dvije lokacije u Sarajevu, bagerima je počelo uklanjanje šatorskog naselja u kojem su oni boravili te čišćenje i deratizacija cijelog lokaliteta, dok su migranti nakon smještanja u kasarne Ušivak i Blažuj zaigrali i kriket.

Katica o migrantima: Isporučivanje problema Kantonu Sarajevo nije prihvatljivo

SARAJEVO - Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica danas je zastupnicima Skupštine KS na sjednici kazao da je povećan broj migranata u KS, te izrazio negodovanje na neorganizovaom i neadekvatnom upravljanju migracijama na području KS.

Pendeš: Ni regija ni Evropa nemaju strategiju suočavanja s migrantskom krizom

TIRANA – Marina Pendeš, ministarka odbrane u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu, rekla je danas u Tirani da ni regija ni cijela Evropa nemaju sveobuhvatnu i koherentnu politiku ili strategiju suočavanja s migrantskom krizom.

Potpredsjednik MZ Blažuj: Vlasti su nas prevarile

SARAJEVO - Osman Đuderija, potpredsjednik Mjesne zajednice Blažuj, rekao je danas novinarima da su ih vlasti prevarile jer su rekli da će migranti u ovu kasarnu doći za mjesec dana.

Migranti i dalje prolaze kroz Hercegovinu

TREBINJE - Stalan priliv migranata na područje istočne Hercegovine i dalje je problem koji prijeti da naruši bezbjednosnu situaciju u ovoj regiji i zato će biti povećane aktivnosti pripadnika Policijske uprave Trebinje po ovom pitanju, rekao je načelnik ove uprave Siniša Laketa.

Počelo rušenje Vučjaka, šest migranata se vratilo i čeka deportaciju

BIHAĆ - Improvizovani kamp Vučjak kod Bihaća juče je ostao pust jer je više od šest stotina migranata prevezeno je Ušivak i Blažuj kod Sarajeva, ali šestorica migranata ipak se nisu našli u autobusima.

U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka

SARAJEVO - U kasarnu u Blažuju, kod Sarajeva, jutros je smješteno 330 migranata, potvrdio je za Srnu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Stotine migranata prevezeno iz Bihaća u Hadžiće

SARAJEVO - Iz Bihaća je u kasarnu "Ušivak" u Hadžićima prevezeno 700 migranata, javljaju federalni mediji.

Najčitanije