migranti

Špigel: Turska dirigovala nasrtanje na grčke granice

BERLIN - Turska država bila je umiješana u nedavne incidente na tursko-grčkoj granici, piše njemački Špigel.

Pronađeno više od 400 migranata

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sproveli su akciju u okviru koje su pronašli više od 400 migranata na otvorenim javnim površinama.

Turske vlasti evakuisale migrante sa granice prema Grčkoj

ANKARA - Turske vlasti su danas evakuisale stotine migranata koji su čekali na granici prema Grčkoj u nadi da će stići do Evrope u vrijeme epidemije virusa korona, izvijestila je turska državna novinska agencija Anadolija.

Trudo: Migranti će biti vraćani u Ameriku

OTAVA - Kanada više neće primati migrante koji pokušavaju da pređu granicu sa SAD i vraćaće ih američkim vlastima, rekao je danas kanadski premijer Žastin Trudo.

Selidba migranata na Lipu čeka još šatore

BIHAĆ - Premještanje migranata koji su bez smještaja u Bihaću na lokalitet Lipa, koji se nalazi na granici ovog grada s općinom Bosanski Petrovac, započeće čim se osiguraju potrebni šatori i to bi moglo biti u narednih nekoliko dana.

Evropska komisija suspendovala premještanje migranata zbog virusa

BRISEL - Evropska komisija privremeno je suspendovala primjenu programa razmještanja migranata iz kampova u Grčkoj i Italiji zbog širenja virusa Evropska komisija, ali planira da uskoro nastavi taj proces, rekao je za Tass neimenovani predstavnik Komisije.

Vlada TK: Ne kontaktirajte sa migrantima

TUZLA - Ukoliko se ne uključe državni organi u rješavanje problema sve većeg broja migranata koji dolaze u Tuzlu, pripadnici Uprave policije MUP-a TK neće se moći nositi s tom situacijom, rečeno je na današnjoj sjednici Vlade TK.

Pripremaju Lipu za migrante, iako su Srbi protiv

BIHAĆ - Započeli su pripremni radovi na uređenju lokaliteta Lipa, između Bihaća i Bosanskog Petrovca, gdje bi trebalo da se nalazi novi prihvatni centar za migrante u Unsko-sanskom kantonu.

Migranti privedeni u Sloveniji nemaju virus korona

LJUBLJANA - Sedam migranata, koji su juče privedeni u Sloveniji nakon što su ilegalno ušli u zemlju, nisu zaraženi virusom korona, potvrdilo je testiranje njihovih briseva, prenose Hina pisanje slovenačkih medija.

Ministarstvo bezbjednosti BiH: Migrante skloniti sa ulica

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH smatra da je u nizu mjera povodom pandemije virusa korona posebno važno da ilegalni ekonomski migranti što prije budu skonjeni sa ulica, kao i da treba onemogućiti njihovo nekontrolisano kretanje i da, po mogućnosti, budu smješteni u neki od bivših vojnih objekata ili da budu formirana nova šatorska naselja.

Najčitanije