migranti

Špirić: Vlasti na nivou BiH više stalo do evropskih para nego do migranata

BANJALUKA - Potpredsjednikm SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da vlast na nivou BiH u tehničkom mandatu nikada nije imala jasan odnos prema migrantskoj krizi i da joj je više stalo do evropskih para nego do migranata.

Uhapšeni zbog izdavanja lažnih nalaza migrantima

SOLUN - Grčke vlasti uhapsile su jednog ljekara, dvoje medicinskih radnika i jednog prevodioca zbog izdavanja lažnih nalaza migrantima, a još petoro ljekara i jedan migrant su uhapšeni kao saučesnici.

Mektić bi reformu Operativnog štaba, MUP RS protiv

SARAJEVO, BIHAĆ - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, rekao je danas, a dan nakon sastanka u Briselu, da je vidio da EU nema neko rješenje za migracije, te najavio da će pokrenuti reformu Operativnog štaba, dok su se iz MUP-a RS tome usprotivili, navodeći da Brisel traži efikasnije rezultate, a da BiH već ima dovoljno agencija.

Poginulo 15 migranata u autobuskoj nesreći

ISTANBUL - Petnaest nelegalnih migranata danas je poginulo, a više od 20 povrijeđeno u udesu minibusa na jugoistoku Turske, izjavio je lokalni guverner.

Grabar-Kitarović: Šta bi Švicarska da je toliko migranata na njenoj granici?

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović odgovarala je danas na novinarska pitanja o migrantima i njenom priznanju da Hrvatska provodi "pushbackove" migranata i pritom koristi nasilje.

Brisel zabrinut za migrante u BiH

BRISEL - Evropska komisija je zabrinuta zato što BiH nije predložila prilagođene lokacije za dodatne smještajne kapacitete za boravak migranata uprkos činjenici da je izrazila spremnost da obezbijedi finansijsku podršku, saopšteno je iz te institucije nakon održanog sastanka na visokom nivou sa zvaničnicima BiH posvećenog migracijama.

U Hadžićima pronađena 224 migranta

SARAJEVO - Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo danas su u okviru nastavka akcije pružanja podrške Službi za poslove sa strancima BiH na dvije lokacije na području opštine Hadžići locirali 224 migranta koji nisu prijavili boravak i prevezli ih u Terensku kancelariju za poslove sa strancima u krugu Prihvatnog imigracionog centra "Ušivak".

Evropska komisija spremna da dodatno pomogne BiH u migrantskoj krizi

SARAJEVO - Evropska komisija je iskazala spremnost, na sastanku sa delegacijom iz BiH u Briselu o migrantskoj krizi, da pruži dodatnu finansijsku i tehničku pomoć BiH, te izrazila očekivanja da će BiH što prije dodatno ojačati interne koordinacijske kapacitete, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Sukob migranata u Beogradu, Pakistanac uboden nožem

BEOGRAD - U sukobu migranata koji se dogodio noćas u centru Beograda jedan Pakistanac uboden je u ruku, prenijeli su beogradski portali.

Na Drini snimili migranta koji pokušava da prepliva rijeku

ZVORNIK - Ribari na području Zvornika snimili su 17-godišnjeg migranta iz Pakistana koji je usred dana preplivao Drinu i vratio se u Srbiju, odakle je i došao i gdje su mu, kako su saznali, ostali pojedini članovi familije.

Najčitanije