migranti

Kamion pregazio 13 migranta dok su spavali

NJU DELHI - Najmanje 13 radnika migranata, koji su spavali na pločniku pored auto-puta u indijskoj državi Gudžarat, poginulo je rano jutros kada ih je pregazio kamion.

Migranti se smrzavaju na otvorenom u šumama oko Velike Kladuše

VELIKA KLADUŠA - U surovim i neljudskim uslovima, po zimi, snijegu i temperaturama koje se spuštaju ispod deset stepeni ispod nule, u šumama na lokalitetu Mikanovac, oko tri kilometra od Velike Kladuše, boravi pedesetak migranata iz Pakistana, Avganistana i Bangladeša.

Migrantska kriza ugrožava bezvizni režim BiH

BANJALUKA, BRISEL - BiH bi mogla dovesti u opasnost bezvizni režim ako svoje obaveze u vezi s migrantima koji se nalaze na njenoj teritoriji ne bude shvatila ozbiljnije, a tema migranata u BiH će na narednim sastancima u EU biti u vrhu prioriteta.

Tegeltija: BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize

BANJALUKA - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija smatra da BiH ne može sama da riješi problem migrantske krize, te da od EU mora da dobije ne samo finansijsku podršku, nego i podatke bezbjednosnih službi kako bi sve osobe koje su bezbjednosno interesantne bile odmah izbačene iz BiH.

Sastanak nadležnih u Bihaću, migrantska kriza pogoršana snijegom

BIHAĆ - Članovi Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posjetili su danas migrantski kamp Lipa, nadomak Bihaća, a nakon toga održali sastanak na kojem je istaknuto kako se nadležne državne i entitetske institucije moraju aktivnije uključiti u rješavanje problema migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Bolja situacija u kampu Lipa, svi migranti u šatorima

BIHAĆ - Pripadnici Oružanih snaga BiH montirali su danas pet novih šatora u kampu Lipa, gdje će biti smješteni migranti koji trenutno borave u improvizovanim nastambama i kontejnerima koje su koristili službenici Međunraodne organizacije za migracije (IOM).

Migrantska kriza traži efikasnije institucionalno rješavanje

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmotrio je večeras informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za avgust 2020. godine, čiji je podnosilac Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara, u kojoj se navodi da je 31. avgusta u svim centrima za smještaj migranata u BiH boravilo 5.120 lica.

Migrante u šatorima griju toplotni topovi

BIHAĆ - Stanje u kampu Lipa se normalizuje i migranti koji borave tamo imaju mnogo bolje uslove za život i boravak nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

Migranti smješteni u šatore u kampu "Lipa"

BIHAĆ - Migranti koji borave u kampu Lipa smješteni su u šatore koje su nedavno podigli pripadnici Oružanih snaga BiH, a oni su opremljeni podnim podlogama, krevetima i sistemom grijanja, te su tako stvoreni koliko-toliko prihvatljivi uslovi za boravak.

Migrant povrijeđen u tuči u kampu Blažuj

SARAJEVO - Jedan migrant povrijeđen je večeras u tuči u migrantskom kampu Blažuj, rečeno je u MUP-u Kantona Sarajevo.

Najčitanije