migranti

Mektić: 70 hiljada migranata iz Grčke kreću prema EU, BiH će imati problema

SARAJEVO - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić je na konferenciji za medije kazao da se u Grčkoj nalazi blizu 70 hiljada migranata koji se kreću prema zemljama Evropske unije, napominjući da to predstavnike bh. vlasti zabrinjava jer postoji mogućnost da veći broj tih ljudi odabere rutu preko zapadnog Balkana.

BiH dobila više od sedam miliona evra pomoći za migrante

SARAJEVO - Evropska unija je tokom prethodnih mjeseci kroz projekat "EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH" doznačila više od 7,2 miliona evra kao podršku nastojanjima Bosne i Hercegovine da pomogne migrantima i izbjeglicama na terenu i ojača kapacitete upravljanja granicom, prenosi agencija Anadolija.

U BiH među migrantima locirani teroristi

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima je u prva dva mjeseca ove godine, na području Bihaća i Sarajeva, locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od čega se njih pet dovodi u vezu sa međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

Zaustavljeno oko 270.000 migranata koji su krenuli ka EU

ANKARA - Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu objavio je danas da je tokom 2018. godine u Turskoj zaustavljeno 268.003 migranata koji nisu imali uredne dokumente, a zaustavljeni su na turskoj teritoriji ili prilikom pokušaja da je napuste, mahom kako bi krenuli k EU.

Pronađeni migranti u Bijeljini

BIJELJINA - Na području Policijske uprave Bijeljina pronađeno je devet ilegalnih migranta koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja, saopšteno je iz ove uprave.

Migranti od početka godine počinili 76 incidenata

VELIKA KLADUŠA - Na području općine Velika Kladuša od početka ove godine zabilježeno je 76 incidenata u kojima su sudjelovali migranti, saopštili su iz Ministarstva unutaršnjih poslova USK.

Pronađena škoda u Trebinju: Sumnja se da su je ukrali migranti

TREBINJE - Trebinjska policija pronašla je danas ukradeni automobil škola felicija samo nekoliko časova nakon što je vlasnik prijavio krađu.

Pronađeno 28 ilegalnih migranata u Bijeljini

BIJELJINA - Policija je u Bijeljini pronašla 28 ilegalnih migranata iz Pakistana, saopšteno je iz Policijske uprave.

Pronađeno deset migranata u Mrkonjić Gradu

MRKONJIĆ GRAD - Na ulazu u Mrkonjić Grad pronađeno je 10 migranata koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja.

Najčitanije