ministarstvo civilnih poslova BiH

Na konkurs za dva mjesta zaposlili četiri službenika

SARAJEVO - Bez saglasnosti Savjeta ministara BiH Ministarstvo civilnih poslova BiH primjenom instituta rezervnih listi i internim premještanjem državnih službenika zaposlilo je šest državnih službenika, a "pogrešnim" tumačenjem zakona na dva raspisana konkursa primali su dodatna četiri službenika.

Bošnjaci guraju nepotpune aplikacije za grantove

SARAJEVO, BANJALUKA - Isplata 3,5 miliona KM grant sredstava Ministarstva civilnih poslova BiH za sufinansiranje sportskih i kulturnih projekata dovedena je u pitanje jer se na silu i protivzakonito neuredne i nepotpune aplikacije određenih kulturnih manifestacija, uglavnom iz Sarajeva, žele svrstati u red ispravnih, saznaju "Nezavisne".

KS BiH još čeka poziv Ministarstva civilnih poslova

Košarkaški savez BiH još čeka na datum sastanka koji je iniciralo Ministarstvo civilnih poslova BiH nakon što je KS BiH zaprijetio drastičnim mjerama, zaključavanjem kancelarije Saveza i odlaskom u stečaj.

Novi vapaj za spas košarke u BiH

Nakon što je Košarkaški savez BiH prošle sedmice uputio posljednji vapaj za spas bh. košarke zbog dramatičnog finansijskog stanja uzrokovanog nesavjesnim i nezakonitim djelovanjem dijela bivših upravnih struktura, Ministarstvo civilnih poslova BiH iniciralo je održavanje zajedničkog sastanka.

Najčitanije