mladić

Omogućiti Mladiću komunikaciju sa braniocem tokom statusne konferencije

Međunarodni mehanizam za krivične sudove naredio je sekretaru Mehanizma Olufemiju Elijasu da omogući generalu Ratku Mladiću privilegovanu komunikaciju sa svojim braniocem prije i tokom statusne konferencije, koja bi trebalo da bude održana 29. maja.

Ivetić: Ljekari sumnjaju da general Mladić ima unutrašnje krvarenje

BEOGRAD - Dragan Ivetić, branilac generala Ratka Mladića, izjavio je da je Mladićeva odbrana zatražila od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu da general hitno bude prebačen u bolnicu zbog sumnje da ima unutrašnje krvarenje.

Novosti: Generalu nameću suđenje na daljinu

Generalu Ratku Mladiću u Hagu pokušavaju da nametnu nastavak suđenja putem video-linka, što je svojevrstan presedan i kršenje osnovnih prava na neposredno i pravično suđenje, pišu Večernje novosti.

Mladić povrijeđen u prevrtanju auta na aparatima

BANJALUKA - Pacijent čiji su inicijali D.S. (19) zadobio je teške višestruke povrede, hospitalizovan je na Klinici anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske i priključen je na aparat za mehaničku ventilaciju.

Statusna konferencija generalu Mladiću 29. maja

HAG - Apelaciono vijeće Haškog mehanizma odlučilo je da statusna konferencija u slučaju koji se vodi protiv generala Ratka Mladića bude održana 29. maja, saopšteno je danas iz Mehanizma.

Darko Mladić: Drastično pogoršana krvna slika generala

BEOGRAD - Postoje indicije da se krvna slika generala Ratka Mladića, koji je nedavno operisan u Hagu, drastično pogoršala, čak toliko da je možda i životno ugrožen, rekao je njegov sin Darko Mladić.

Iznošenje žalbi na presudu Mladiću 16. i 17. juna

HAG - Međunarodni mehanizam za krivične sudove odlučio je da je iznošenje žalbi na presudu generalu Ratku Mladiću bude održano 16. i 17. juna, saopšteno je iz ove institucije u Hagu.

"Stanje generala Mladića polako ide na bolje"

BEOGRAD - Histopatološki nalaz generala Ratka Mladića, kojem je u Hagu prije dvije sedmice izvršena operacija benignog tumora debelog crijeva, pokazuje da nije kancerogen, a njegovo zdravstveno stanje polako ide na bolje.

Darko Mladić: Hag još ne dostavlja neophodne izvještaje

BEOGRAD - Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, rekao je danas da porodica i advokati generala Mladića iz Haga još ne dobijaju sve potrebne izvještaje, neophodne za podnošenje zahtjeva da bude pušten na liječenje u Srbiju.

Mladić vraćen u pritvor, zahtjev za liječenje u Srbiji kada se oporavi

BEOGRAD - General Ratko Mladić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningen iz klinike u kojoj mu je u subotu, 28. marta, operisano debelo crijevo, rekao je Srni šef tima odbrane Branko Lukić.

Najčitanije