model

Švedski pristup borbi protiv COVID-19 nije uspio

STOKHOLM - Švedski pristup borbi protiv virusa COVID-19 nije uspio i to što su se nadali da će sticanje imuniteta krda zaustaviti virus i ono što su uradili očigledno ne funkcioniše, prenosi US Today zaključak na osnovu mišljenja 25 švedskih ljekara i naučnika.

Razvijen model pomjeranja sjevernog magnetnog pola

Tokom proteklih godina sjeverni magnetni pol Zemlje ubrzano se pomjerao od Kanade ka Rusiji, a grupa evropskih naučnika tvrdi da je razvila model kojim je moguće pouzdano opisati ovu pojavu.

Tibetanska ljepotica neobičnog izgleda osvaja modni svijet

Nekonvencionalna ljepota ljepotice sa Tibeta potpuno je zaludjela korisnike društvenih mreža, a sve je traženija i na modnim pistama.

Toyota predstavlja četvrtu generaciju SUV modela Harrier

Toyota je za japansko tržište predstavila četvrtu generaciju modela Harrier, luksuzni SUV model koji koristi istu platformu kao i aktuelna generacija modela RAV4, a nudi se s benzinskim ili hibridnim pogonskim motorom.

Nissan razvio "štit" za svoje buduće modele

Električna revolucija donosi zaokret i u automobilskom dizajnu. Nissan Ariya Concept, predstavljen na prošlogodišnjem Tokijskom salonu automobila, pravi je primjer upravo takvog zaokreta. Vozilo odražava snažnu i modernu estetiku ''bezvremenskog japanskog futurizma'', čemu posebno doprinosi prednja maska koja oblikom podsjeća na štit.

Jedina 80+ manekenka koja i danas radi

Karmen Del Orefiće rođena 1931. danas ima 88 godina, no i dalje je jedan od najpopularnijih modela na svijetu. Ova njujorčanka nesvakidašnje ljepote manekenstvom je počela da se bavi sa 14 godina.

Erbas predstavio model Maverik, budućnost dizajna putničkih aviona

Kompanija Erbas predstavila je model Maverik za koji vjeruje da će možda biti budućnost dizajna putničkih aviona.

Volkswagen bi mogao da ukine jedan ili više minivan modela

Njemački proizvođač razmišlja da smanji broj MPV modela u svojoj gami, s obzirom da se kupci sve više okreću SUV vozilima.

"Abarthova" posebna verzija modela 695 kojim proslavlja 70. rođendan

"Abarth" će model 695 70 Anniversario proizvesti u 1.949 primjeraka, što predstavlja godinu osnivanja čuvene italijanske kompanije.

Teslin "model 3" najprodavaniji automobil u Norveškoj

​Električni automobil "model 3" kompanije "Tesla" zadržao je poziciju najprodavanijeg automobila u Norveškoj u trećem kvartalu, iako je prodaja tog modela opala u odnosu na početak ove godine.

Najčitanije