more

Kanibalizam na moru: Zaboravljeni mornari jeli jedni druge

Brod HMS Wager, kasnije zlokobno prozvan "HMS Cannibal" nasukao se na stijene obale ostrva na poziciji 47°40′43″S 75°02′57″W, mjesta nedaleko od Čilea koje će kasnije biti nazvano ostrvo Vager.

Manje delfina, više smeća u Crnom moru

Vazdušnim nadzorom Crnog mora, pod nazivom "Let sa delfinima", prvim u posljednjih 40 godina, ustanovljeno je smanjenje broja delfina u grupama i značajno povećanje količine smeća, saopštio je danas Međunarodni ekološki fond "Čista mora".

Do kraja vijeka na Jadranu češće poplave, ali i požari

SPLIT - Nivo Jadranskog mora mogao bi se do kraja ovog vijeka povećati i do jednog metra, što se može negativno odraziti na priobalna područja, istaknuto na tribini u Splitu s temom "Klimatske promjene: Šta se događa s Jadranskim morem?"

Plutala morem dva dana, preživjela zahvaljujući slatkišima

LONDON - Kušila Stajn (45) sa Novog Zelanda koja se izgubila na moru sjeverno od grčkog ostrva Krit, dva dana je preživjela na malom čamcu tako što je jela slatkiše.

Posmrtni ostaci Al Bagdadija završili u morskim dubinama

VAŠINGTON - Posmrtni ostaci lidera terorističke organizacije Islamske države Abu Bakra al Bagdadija sahranjeni su negdje duboku u moru.

Opatija bajna, biser Jadranskog mora

I počela je, dakle, jesen. Usred avgusta. A počinjala je pomalo još od maja, pa juna, pa nekoliko dana u julu, presecala nas usred vrućine, selila nas za jednu noć iz afričke jare na obale severnih mora.

Ukrajina razvija hiperzvučnu protivbrodsku raketu, cilj kontrola Crnog mora

Ukrajina razvija najnoviju hiperzvučnu protivbrodsku raketu, uz pomoć koje namjerava da osigura kontrolu nad akvatorijom Crnog mora, saopštava kineski list "Sohu".

U Jadranskom moru viđeni neobični morski puževi

U posljednje vrijeme sve češće se mogu čuti vijesti o stanovnicima drugih mora koji su se odomaćili u Jadranu, a jedan od posljednjih je prelijepi morski puž koji je viđen kod ostrva Čiovo.

Oktobarsko sunce izmamilo kupače na crnogorske plaže

PODGORICA - Sunčano i neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine izmamilo je brojne kupače na crnogorske plaže.

Potonuo čamac s migrantima, utopilo se dijete

ANKARA - Najmanje jedno dijete je poginulo, a 33 osobe su spasene u potonuću čamca s ilegalnim migrantima u Egejskom moru u zapadnoj turskoj provinciji Balikesir.

Najčitanije