most

Sanski imam se uspeo na najviši vrh Italije

​SANSKI MOST - Sanski imam Mirsad Sedić ostvario je nedavno hvale vrijedan podvig popevši se na Gran Paradiso, najviši planinski vrh u Italiji, a skupa s njim u tom poduhvatu sudjelovala su još trojica planinara iz Planinarskog kluba "Mulež". Sedić ističe kako je to za njega bilo nezaboravno iskustvo, te da je uspon na planinski vrh čija je visina 4.061 metar bio dosta naporan i fizički zahtjevan.

Radovi na mostu kod Gradiške počinju u avgustu?

​BANJALUKA, SARAJEVO - Predstavnici "Hrvatskih cesta" i Ministarstva transporta i komunikacija BiH potpisaće danas u Zagrebu ugovor s izvođačima radova o početku izgradnje mosta na Savi kod Gradiške.

Stari most u Mostaru u bojama turske zastave

MOSTAR - Stari most u Mostaru večeras je u bojama zastave Turske, povodom godišnjice neuspješnog vojnog udara od prije tri godine.

"Riječi koje žubore nadjačavaju napete strune"

BANJALUKA - Tradicionalno muzičko-poetsko veče, jedan od centralnih događaja "Vezenog mosta", održano je u subotu uveče u Vijećnici kulturnog centra Banski dvor, u okviru 16. izdanja pomenute manifestacije, koja nosi naziv po knjizi Nasihe Kapidžić-Hadžić i koja je, uostalom, i posvećena ovoj pjesnikinji.

Na asfaltu ostala uspomena na motorijadu

SANSKI MOST - U organizaciji Moto-kluba "Sana" u danima proteklog vikenda u Sanskom Mostu održana je tradicionalna "Sanska motorijada" i ovo je bila već 15. godina kako se popularni bajkeri iz više evropskih zemalja druže u ovome gradu.

Polaganjem cvijeća u Vrbas počeo 16. "Vezeni most"

​BANJALUKA - Uz poruke "Ne ponovilo se" i "Gradimo mir zajedno" jutros je sa mosta pušteno cvijeće niz Vrbas u spomen na civilne žrtve rata, čime je počelo 16. izdanje manifestacije "Vezeni most", koja slavi lik i djelo banjalučke pjesnikinje Nasihe Kapidžić-Hadžić.

Brod prepun turista udario u Vestminsterski most

LONDON - U Vestminsterski most udario je brod prepun turista koji su sa reke razgledali London, a u tom incidentu niko nije povrijeđen.

Savjet ministara koči izgradnju mosta na Savi

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je Ministarstvo komunikacija i transporta BiH još u martu ove godine Savjetu ministara BiH uputilo Informaciju o aktivnostima koje se sprovode na projektu izgradnje autoputa Sarajevo – Beograd - Sarajevo, ona još nije došla na dnevni red i dva puta je skidana, što u značajnoj mjeri usporava ovaj projekat, posebno najavljenu izgradnju mosta koji će spojiti Srbiju i Bosnu i Hercegovinu kod Rače.

Na autoputu do Dubrovnika gradiće se most preko Neretve dug 1.540 m

​''Hrvatske autoceste'' su, na osnovu Vladinog zaključka, krenule u realizaciju projekta cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom na sistem mreža autoputeva Republike Hrvatske na potezu od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac i od čvora Doli do grada Dubrovnika, prenosi Hina pisanje ''Jutarnjeg lista''.

Psi lutalice nerješiva enigma

SANSKI MOST - Pasa lutalica na ulicama Sanskog Mosta nikada nije bilo u većem broju, a građani se svakodnevno žale na njihovo prisustvo, a često i na napade. Početkom ljetnog perioda i turističke sezone žalbe su posebno učestale, a u nadležnim općinskim službama kažu kako u ovome trenutku ne postoji sistemsko rješenje za ovaj problem.

Najčitanije