mostar

Srbi u Mostaru do cenzusa samo uz pomoć RS i Srbije

MOSTAR - Srbi u Mostaru sa jedinstvenom listom za lokalne izbore koja će biti formirana u narednim danima imaju veliku šansu da pređu cenzus i uđu u Skupštinu grada Mostara, ali preduslov za to je pomoć Republike Srpske i Srbije, prije svega u logistici, ali i u materijalnim sredstvima za kampanju.

Kod hotela "Mostar" pronađen mrtav muškarac

MOSTAR - Tijelo muškarca pronađeno je jutros u Mostaru, potvrđeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvasnkog kantona.

Počela ovjera prijava za učešće na izborima u Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je počela proces ovjere političkih subjekata za učešće na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru, zakazanim za 20. decembar.

Muškarac zaražen koronom preminuo u Mostaru

MOSTAR - Na Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u ranim jutarnjim časovima preminuo je sedamdesetpetogodišnji Mostarac koji je bio pozitivan na virus korona, saopšteno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Muškarac koji je u Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima

MOSTAR - Naoružani muškarac u centru Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Za izbore u Mostaru prijavljeno 38 stranaka i devet nezavisnih kandidata

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je danas da je podneseno 38 prijava političkih stranaka i devet nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

CIK BiH: U petak ističe rok za prijavu stranaka za izbore u Mostaru

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da sutra ističe rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima u Mostaru.

Ljubić: Odluka CIK-a - pokušaj da se Mostar zadrži kao grad slučaj

SARAJEVO - Odluka Centralne izborne komisije (CIK) da izbori u Mostaru budu održani u decembru predstavlja pokušaj da Mostar bude zadržan kao grad slučaj, izjavio je predsjednik Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić.

Muškarac i žena iz Čapljine, zaraženi koronom, preminuli u Mostaru

MOSTAR - Sedamdesedevetogodišnja žena i šezdesetpetogodišnji muškarac sa područja Čapljine, koji su bili pozitivni na virus korona, preminuli su tokom vikenda u Univerzitetsko kliničkoj bolnici Mostar, saopšteno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U HDZ-u ogorčeni zbog Mostara, u SDA ćute

SARAJEVO - I u petak, dan nakon što je Centralna izborna komisija (CIK) BiH odlučila da izbori u Mostaru, nakon 12 godina, budu održani 20. decembra, u dvije ključne partije različiti su pogledi na odluku.

Najčitanije