muzej

Otvoren muzej pice, a u njemu istorija i umjetnost

NJUJORK - Početkom novembra u Njujorku je otvoren muzej pice, koji je od otvaranja obišlo 6.000 posjetilaca.

Oliver Dragojević dobija muzej

Muzej posvećen liku i djelu muzičara Olivera Dragojevića biće otvoren u Veloj Luci, njegovom rodnom mjestu.

Podmornica iz nekadašnje Jugoslavije postaje muzej

Podmornica "P-911 Tisa" koja je proizvedena u nekadašnjoj Jugoslaviji 80-ih godina i koja je u junu stigla u Beograd, biće pretvorena u muzej.

Odlazak u muzej po preporuci doktora

Ljekari u Kanadi uskoro će moći u sklopu pilot projekta pacijentima da propišu kao dodatnu terapiju odlazak u muzej.

Kroz lik bika spojio tri velikana

BANJALUKA - Spoj različitih kulturnih nasljeđa, književnosti i likvne umjetnosti može se vidjeti na izložbi pod nazivom "U slavu Franciska de los Torosa", koja je u četvrtak naveče otvorena u Muzeju RS u Banjaluci.

Vandali iščupali bakarni lim sa zgrade Muzeja savremene umjetnosti

BANJALUKA - Nepoznati počionici noćas su iščupali i odnijeli dio bakarnih limova sa fasade zgrade Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci.

Muzej u Damasku otvoren poslije šest godina

Sirijske vlasti su juče otvorile muzej u Damasku koji je bio zatvoren šest godina zbog građanskog rata u toj zemlji, javila je agencija Frans pres.

Male sove pred Trebinjcima

TREBINJE - Izložba fotografija "Mala sova na našim zimovalištima", autora Almira Hukića iz Tuzle, u subotu uveče, u organizaciji Centra za održivi razvoj i ekologiju, otvorena je u Muzeju Hercegovine u Trebinju.

Muzej u Tuzli na meti vandala i nemara

TUZLA - Na zgradi Muzeja istočne Bosne u Tuzli danas ujutro su ponovo razbijena stakla i ugroženi eksponati pa Uprava apeluje da se otkriju počinioci, ali i da nadležne institucije pomognu muzeju, koji se nalazi u lošoj situaciji.

Narodni muzej u Beogradu dobio stohiljaditog posjetioca

Narodni muzej u Beogradu dobio je danas stohiljaditog posjetioca, Nikolu Vukića, studenta građevinarstva iz Novog Sada kome su ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i direktorka nacionalnog muzeja Bojana Borić Brešković uručili poklone.

Najčitanije