muzej

Naser i Sisi u Muzeju voštanih figura u Jagodini

JAGODINA - Muzej voštanih figura u Jagodini od večeras je bogatiji za dvije figure i to bivšeg i sadašnjeg predsjednika Egipta, Gamala Abdela Nasera i Abdela Fataha el Sisija.

"Slike" Miroslava Lazovića u Muzeju Kozare

Izložba slika likovnog umjetnika i univerzitetskog profesora iz Beograda Miroslava Lazovića otvorena je večeras u Muzeju Kozare.

Prisjećanje na zaboravljene zvuke u Muzeju RS

BANJALUKA - Muzej Republike Srpske povodom Dana grada Banjaluka priprema izložbu pod nazivom "Zaboravljeni zvuk tradicionalnih muzičkih instrumenata", koja će biti otvorena 23. aprila u 19 časova u Muzeju RS u Banjaluci.

Otvoren muzej sa vrijednom manastirskom riznicom

​MOSTAR - U manastiru Žitomislić danas je proslavljena manastirska slava Blagovijesti i otvoren muzej u kojem je izložena vrijedna manastirska riznica vraćena u ovu svetinju nakon 27 godina, a čini je zbirka ikona i umjetnina koja je među tri najveće u BiH.

Otvoren Muzej "Valter brani Sarajevo"

Muzej “Valter brani Sarajevo”, posvećen kultnom istoimenom filmskom ostvarenju rediteljskog velikana Hajrudina Šibe Krvavca, otvoren je danas, na dan oslobođenja Sarajeva od nacizma u Drugom svjetskog ratu.

Otvaraju se vrata Valterovog muzeja

SARAJEVO - Nazvan po filmu legendarnog reditelja Hajrudina - Šibe Krvavca, u ovu subotu, s početkom u 11 časova, na Dan grada Sarajeva, a u prostorijama Filmskog centra Sarajevo, biće otvoren muzej "Valter brani Sarajevo".

"Muzej ludila" - djela nepoznatih ljudi i genija

U italijanskom gradiću Luka postavljena je putujuća izložba "Muzej ludila" gdje posjetioci mogu da vide slikarske i druge radove mentalno bolesnih ljudi, među kojima ima svjetski priznatih umjetnika.

"Noć u muzeju": U muzeju će spavati 500 učenika

BANJALUKA - Četvrti Festival muzejske pedagogije i odgovornog građanstva "Noć u muzeju" (NUM), koji uz istraživačke laboratorije uključuje i postavljanje improvizovanih spavaonica u izložbenim prostorima Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske (MSU RS), biće održan večeras s početkom u 18 časova.

Muzej "Valter brani Sarajevo" se otvara 6. aprila

SARAJEVO - U Sarajevu će 6. aprila biti otvoren prvi filmski muzej u BiH "Valter brani Sarajevo", u kome će posjetioci moći da pogledaju sve što je vezano za jedan od najznačajnijih filmova u kinematografiji SFRJ.

Pokrenut projekat "Muzeji u pokretu"

BANJALUKA - Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske pokrenuo je danas novi projekat "Muzeji u pokretu", čiji je cilj poboljšanje kvaliteta edukativne saradnje muzejskih ustanova sa osnovnim školama, ali i pružanje prilike da mališani iz sredina koje nemaju muzej, budu upoznati o njihovom radu i sadržajima.

Najčitanije