nafta

Cijene nafte ponovo u padu

Cijene nafte danas su ponovo u padu usljed zabrinutosti zbog sve većeg broja zaraženih u SAD i Kini, te rekordnih zaliha ovog energenta u Americi.

Cijene nafte stabilne uprkos porastu slučajeva korone

Cijene nafte su danas ostale stabilne, podržane smanjenjem isporuka velikih proizvođača, mada su trgovci oprezni zbog naglog rasta broja zaraženih virusom korona širom svijeta koji bi mogao da sputa oporavak tražnje za gorivom.

Cijena nafte u porastu

Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je porasla za više od jedan odsto nakon što su članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) i njihovi saveznici obećali da će ispuniti obaveze iz sporazuma o smanjenju dnevne proizvodnje.

Cijena nafte u padu

Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u padu jer rast broja zaraženih virusom korona u Kini i SAD izaziva bojazan da bi moglo doći do zastoja potražnje za ovim energentom uprkos ublažavanju mjera blokade.

Nafta poskupjela

LONDON - Cijena nafte danas je u porastu zbog nadanja da bi moglo doći do ekonomskog oporavka i da bi rezultati istraživanja steroida deksametazon mogli pomoći teško oboljelim pacijentima od kovida-19.

Cijene nafte porasle za četiri posto

Cijene nafte porasle su danas za oko četiri posto, nakon što je Međunarodna agencija za energetiku (IEA) podigla prognozu o tražnji za 2020. godinu, a podršku cijenama je pružilo i rekordno smanjenje ponude.

Povampirenje virusa korona u SAD potkopalo cijene nafte

Noćašnji veliki pad cijena nafte nastavljen je danas jer je rast broja novih slučajeva virusa korona u SAD ove nedjelje povećao izglede da će drugi talas epidemije oboriti tražnju u toj zemlji koja je najveći svjetski potrošač "crnog zlata" i goriva.

Barel pojeftinio, ispod 38 dolara

Cijena barela brent nafte za isporuke u avgustu opala je danas na berzi u Londonu na 37,94 dolara, što je pad za 9,1 odsto u odnosu na prethodni dan trgovanja.

Ograničenje proizvodnju nafte produžena za mjesec

Ograničenja na proizvodnju nafte biće produžena za još jedan mjesec, navodi se u deklaraciji o saradnji koja je usvojena na današnjem sastanku OPEK-a.

Nafta prvi put nakon marta skuplja od 40 dolara

LONDON - Cijene nafte premašile su u srijedu na međunarodnim tržištima 40 dolara i to prvi put od marta, a razlog tome su niže američke zalihe, očekivanja nastavka rezova proizvodnje te naznake oporavka potražnje nakon krize zbog virusa korona.

Najčitanije