nafta

Saudijski izvoz nafte pao 10,75 odsto prošle godine

Izvoz nafte Saudijske Arabije pao je za 10,75 procenata 2019. godine, pokazuju podaci organizacije JODI, prenosi saudijski portal Mubašer.

Cijene nafte ponovo rastu

LONDON - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu pošto je pažnja tržišta usmjerena na prekide u isporuci dok su zabrinutosti u vezi s potražnjom umanjene usljed smanjenja broja novih oboljenja od virusa korona u Kini.

Cijena nafte u blagom porastu

​LONDON - Cijena nafte na svjetskom tržištu danas je u porastu prvi put od početka januara pošto investitori očekuju da će kratko trajati uticaj epidemije virusa korone i da će biti novih stimulativnih mjera kineske Centralne banke za suzbijanje posljedica bilo kakvog usporenja privrede.

Imaju li arapske zemlje budućnost nakon nafte?

​Zemlje Persijskog zaliva koje su trenutno zavisne od nafte imaju budućnost izvan fosilnih goriva u industrijama poput zabave i ugostiteljstva, rekao je jedan od direktora investicijske firme Investcorp za CNBC.

Prekid izvoza nafte Libiju koštao više od 1,3 milijarde dolara

​TRIPOLI - Libijska državna naftna korporacija (NOC) objavila je da je obustava izvoza nafte toj zemlji, do sada, zbog zatvaranja naftnih polja i luka, uzrokovala gubitke više od 1,3 milijarde američkih dolara.

Minsk će kupovati rusku naftu po globalnim cijenama

MINSK - Bjeloruske rafinerije kupiće rusku sirovu naftu po globalnim cijenama, rekao je zamjenik premijera Dmitrij Krutoi.

Cijena nafte i dalje u padu

NJUJORK - Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su pale za jedan odsto nakon što je Rusija saopštila da joj je potrebno dodatno vrijeme za procjenu da li će smanjiti dnevnu proizvodnju.

Najveći proizvođači nafte u posljednjih 120 godina

​Lideri u proizvodnji nafte posljednjih decenija kreiraju svjetske ekonomske trendove.

Cijena nafte ponovo u padu

NJUJORK - Cijene nafte ponovo su u padu pošto strahovanja da će potražnja za ovim energentom biti pogođena na dugoročnom nivou zbog epidemije virusa korona.

Svjetske berze u "zelenom", cijena nafte se oporavlja

Berze širom svijeta danas su blago ojačale, a i cijene nafte su se neznatno oporavile.

Najčitanije