nafta

Pad zaliha nafte u SAD podigao cijenu "crnog zlata"

​LONDON - Cijene nafte su danas porasle nakon što su najnoviji podaci ukazali na iznenađujući pad američkih zaliha "crnog zlata".

Otkriveno novo naftno polje, čak 50 milijardi barela

TEHERAN - Predsjednik Irana izjavio je danas da je na jugu te zemlje otkriveno novo naftno polje sa, kako je procijenjeno, 50 milijardi barela sirove nafte.

Opadaju cijene nafte

LONDON - Cijene nafte danas su u padu zbog nesigurnosti oko mogućnosti postizanja američko-kineskog trgovinskog sporazuma i rasta zaliha u SAD.

Srpski državljanin povrijeđen na naftnoj bušotini

BEOGRAD - Srpski državljanin povrijeđen je u velikom požaru koji je izbio na naftnoj bušotini u ruskom gradu Novorosijsku, saopštile su lokalne službe za vanredne situacije.

Pentagon: Novac od nafte ne ide nama nego snagama u Siriji

VAŠINGTON - Pentagon je danas saopštio da će prihodi sa naftnih polja na sjeveroistoku Sirije ići snagama koje podržava Vašington, a ne SAD.

Sirijska vojska zauzela naftno polje na sjeveroistoku zemlje

DAMASK - Sirijske Vladine snage prvi put su poslije nekoliko godina zauzele naftno polje u blizini grada Rumejlan na sjeveroistoku zemlje.

Da li Amerika namjerava da ukrade sirijsku naftu?

VAŠINGTON - Prijedlog Donalda Trampa da angažuje naftnu kompaniju iz SAD-a za upravljanje sirijskim naftnim poljima, žestoko su dočekali pravni i energetski stručnjaci.

Pentagon: Snažno ćemo braniti naftna polja u Siriji

VAŠINGTON - SAD će na svaki pokušaj oduzimanja naftnih polja od kurdske milicije u Siriji, koja ima američku podršku, odgovoriti snažnom upotrebom sile, bilo da im je protivnik Islamska država ili snage koje uživaju podršku Rusije ili Sirije, saopštio je Pentagon.

Cijene nafte skočile više od četiri odsto

Cijene nafte na svjetskim tržištima prošle su sedmice skočile više od četiri odsto, što se povezuje sa napretkom u trgovinskim pregovorima između Vašingtona i Pekinga, padu zaliha u SAD i mogućem daljnjem ograničenju proizvodnje OPEC-a.

Ruska vojska: Amerika krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje

MOSKVA - Amerika krijumčari sirijsku naftu u druge zemlje, a konovoje štite privatne vojne kompanije iz SAD i pripadnici specijalnih snaga, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Najčitanije