nagrada

Velika nagrada Holandije odgođena za 2021. godinu

Zbog nove vrste virusa korona, Grand pri Holandije odgođen je za narednu godinu.

Ljiljani Habjanović Ðurović nagrada festivala u Inđiji

Književnica Ljiljana Habjanović Ðurović dobitnica je glavne nagrade "Gran pri pro poet" Međunarodnog književnog festivala koji će u Inđiji biti održan od 1. do 4. juna.

Mirela Priselac Remi: Nagradu "Milan Mladenović" će zaslužiti hrabar bend

Muzičari Darko Rundek, Srđan Gojković Gile i Mirela Priselac Remi biće članovi ovogodišnjeg žirija za dodjelu nagrade "Milan Mladenović", vijest je koju je objavila Zadužbina Milana Mladenovića.

Dvije nagrade za film "Asimetrija" u Sjevernoj Karolini

Nakon nedavne Nagrade za najbolji film na Festivalu svjetskog filma u Sidneju, "Asimetrija", cjelovečernji igrani prvenac rediteljke Maše Nešković, osvojio je i dvije nagrade na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog filmskog festivala RiverRan u Vinston-Salemu u Sjevernoj Karolini, u SAD.

Iz Rusije kritike za dodjelu "Pulicera"

VAŠINGTON - Niz članaka objavljenih u američkom dnevniku "New York Times" u kojima se kritikuje Rusija, a za koje je dodijeljena "Pulicerova nagrada", ispunjen je "rusofobičnim izmišljotinama" koje škode reputaciji lista, saopšteno je danas iz ruske Ambasade u SAD.

Igoru Pastoru pripala nagrada "Terpsihora"

Nagradu i Specijalnu pohvalu "Terpsihora", prestižno priznanje koje se dodjeljuje na godišnjem nivou umjetnicima ili institucijama kulture u oblasti umjetničke igre, osvojio je Igor Pastor, baletski umetnik Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu.

Odložena Velika nagrada Kanade zbog korone

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, koja je bila zakazana za 14. jun, odložena je zbog pandemije virusa korona, saopštili su danas organizatori.

NATO kandidat za Nobelovu nagradu za mir

NATO je među 317 kandidata za ovogodišnu Nobelovu nagradu, piše "Politika" u današnjem broju.

Nagrada "Meša Selimović" pripala Vladimiru Pištalu

Jedna od najuglednijih književnih nagrada "Meša Selimović" pripala je za 2019. godinu Vladimiru Pištalu za knjigu eseja "Značenje džokera" u izdanju "Agore".

Greta Tunberg predložena za Nobelovu nagradu

STOKHOLM - Dvojica poslanika švedskog parlamenta predložila su aktivistkinju za zaštitu životne sredine i borbu protiv klimatskih promjena, Gretu Tunberg, za Nobelovu nagradu za mir 2020.

Najčitanije