napad

FBI znao? "Idite tamo spremni za rat"

Kancelarija FBI-a u saveznoj državi Virdžinija izdala je interno upozorenje dan prije nego što su demonstranti koji podržavaju predsjednika Trampa upali u Kongres.

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Siriji

DAMASK - Islamska država preuzela je odgovornost za napad u kojem je u Siriji poginulo najmanje 28 ljudi.

Ranjen muškarac u Zenici, policija traga za napadačem

ZENICA - Jedan muškarac ranjen je danas u pucnjavi u zeničkom naselju Donji Čajdraš, potvrđeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Napad nožem u radnji u Hagu

HAG - Dvije osobe su povrijeđene danas u napadu nožem u jednoj prodavnici u centru Haga.

"Čelsi ima najbolji napad, mogao bi da osvoji Ligu šampiona"

Čelsi ima najbolji napad u Engleskoj, smatra trener Sevilje Đulen Lopetegi.

Napadač u Njemačkoj bio pijan, htio ubiti što više ljudi

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Triru u utorak poslijepodne popeo se na pet, a počinilac se nalazio pod uticajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, saopšteno je u Triru.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva

Skoro četiri nedjelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane, piše Heute.at.

Napad na kod crkve u Kalifoniji, ima mrtvih i povrijeđenih

SAN HOZE - Dvije osobe su ubijene, a više njih je ozbiljno povrijeđeno kod crkve u kalifornijskom gradu San Hoze, kada je nepoznati muškarac napao prisutne.

Terorista iz Beča obezbjeđivao bolnicu

BEČ - Islamistički terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča ubio četiri i povrijedio više od 20 lica, radio je, na proljeće, u firmi koja se bavila obezbjeđivanjem bolnica.

Najčitanije