napad

Privedeno dvoje tinejdžera zbog planiranja napada

MOSKVA - Službenici ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) priveli su dvoje četrnaestogodišnjaka koji su planirali da izvrše oružani napad na školu u Saratovu, saopšteno je iz pres-službe FSB-a.

Napad nožem u džamiji u Londonu, povrijeđen muškarac

LONDON - Najmanje jedna osoba je povrijeđena nakon napada nožem u džamiji blizu Regentskog parka u Londonu, saopšteno je iz londonske policije.

MIP BiH: Mladić ubijen u Njemačkoj nema bh. državljanstvo

SARAJEVO/HANAU - Nijedan državljanin Bosne i Hercegovine nije smrtno stradao u oružanom napadu na dva ugostiteljska objekta u njemačkom gradu Hanau, rekli su za "Nezavisne novine" u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Napadač u Njemačkoj ostavio oproštajno pismo

BERLIN - Osumnjčeni za pucnjavu na dva nargila bara u Njemačkoj, u kojoj je ubijeno devet osoba i koji je potom izvršio samoubistvo, ostavio je oproštajno pismo u kojem izražava ekstremno desničarske poglede.

Hakerski napad na INA uticao i na Energopetrol

SARAJEVO - Hakerski napad na hrvatsku INA Grupu koji je počeo prije tri dana uticao je i na mrežu benzinskih stanica Energopetrola u Bosni i Hercegovini.

Njemačka krajnje desna grupa "planirala napade na džamije"

BERLIN - Pripadnici krajnje desičarske grupe uhapšeni u Njemačkoj planirali su napade na džamije, političare i azilante, javljaju lokalni mediji.

Poznat identitet žene koja je nožem napala policajca u Sarajevu

SARAJEVO - Merzemina Nukić (54) iz Brčkog koja je od ranije poznata policiji, zadržana je u pritvoru nakon što je sinoć prilikom provođenja u policijske prostorije u Sarajevu, nožem po ruci posjekla policajca koji ju je privodio, potvrđeno je za "Nezavisne".

Detalji napada: Žena pokušala pobjeći, izbodeni policajac je stigao

SARAJEVO - Žena, od ranije poznata policiji zbog krađa, povrijedila je policajca nožem dok ju je privodio, potvrdio je izvor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Raketirano sjedište vojske SAD u Bagdadu

BAGDAD - Rano jutros četiri "male rakete" pogodile su sjedište vojne koalicije predvođene SAD u Bagdadu, ali nije bilo žrtava, rekao je portparol te koalicije.

Žena nožem napala policajca ispred stanice u centru Sarajeva

SARAJEVO - U centru Sarajeva nožem je napadnut policajac, potvrdili su iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Najčitanije