narodna skupština

Parlament RS potvrdio: Odluke Predsjedništva štetne po vitalni interes

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske danas je na posebnoj sjednici, dvotrećinskom većinom, potvrdila izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju odluka Predsjedništva BiH usvojenih bez konsenzusa na sjednici održanoj 22. jula veoma štetnim po vitalne interese Srpske.

Klubovi u NSRS predložili zaključke u vezi sa zaštitom interesa Srpske

BANJALUKA - Klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske, SPS-a i poslaničke grupe Nezavisni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske su u vezi sa izjašnjenjem o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju Odluka Predsjedništva BiH, usvojenih bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici održanoj 22. jula ove godine, veoma štetnim po vitalne interese Srpske predložili više zaključaka.

Trivić: RS podržava PISA istraživanja, ali u skladu s ustavnim nadležnostima

BANJALUKA - Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture RS, rekla je na današnjoj sjednici Narodne skupštine RS da Srpska podržava i izražava spremnost da učestvuje u PISA istraživanju, ali u skladu s ustavnim nadležnostima.

"Ne suprotstavljamo se SAD, ali nećemo dozvoliti prenošenje nadležnosti"

BANJALUKA – Republika Srpska ne može prihvatiti sporazum sa Sjedinjenim Državama jer u njega nije uključena Policija RS ni druge policijske agencije u RS, rekao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva na posebnoj sjednici NS RS.

Šulić: Kad Dodik poziva na vitalni interes, znak da je Srpska na udaru

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da kada se srpski član Predsjedništva BiH poziva na vitalni interes, to je znak da su na udaru Srpska i njena prava, te je naglasio da se nada da će parlament Srpske dati snažnu poruku da nema prenosa nadležnosti i da ne želi da u BiH niko nikoga preglasava.

Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za utorak u 12 časova sjednicu Кolegijuma Narodne skupštine za utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 15. posebne sjednice.

U Narodnu skupštinu stigao Dodikov zahtjev za održavanje sjednice

BANJALUKA - U Narodnu skupštinu Republike Srpske stigao je zahtjev srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za održavanje posebne sjednice u vezi sa zaštitom vitalnog entitetskog interesa, potvrđeno je Srni u parlamentu Srpske.

U NS RS razmotren Prijedlog zakona o poreskom postupku

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o poreskom postupku Republike Srpske kojim se pojednostavljuju određene procedure, kako za poreskog obveznika, tako i za Poresku upravu Srpske u čijoj je nadležnosti primjena ovog zakona.

Vidović: Emitovanje obveznica po odlukama Skupštine, ništa se ne radi napamet

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da se emitovanje obveznica i trezorskih zapisa u Srpskoj radi isključivo na osnovu odluke republičkog parlamenta.

"Srpska jedina nadležna za imovinu na svojoj teritoriji"

BANJALUKA - Klub Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske ne može podnijeti zahtjev Ustavnom sudu BiH, a Ustav Bosne i Hercegovine ne poznaje pojam državne imovine i Republika Srpska nadležna je za svojinskopravne odnose na svojoj teritoriji.

Najčitanije