nestašica

Auto-industrija u 2022: Korona, čipovi i neizvjesnost

Zbog korone vlada velika neizvjesnost u auto-industriji, proizvodni procesi se prekidaju, fabrike zatvaraju, vlada i nestašica čipova.

Microsoft ostao bez Xbox konzola za Halo turnir

Ni više od godinu dana nakon objave, korisnici ne mogu da kupe nove Xbox konzole po razumnim cijenama. Ukoliko ih uopšte i pronađu.

Nestašica hrane u Sjevernoj Koreji, uvode inovacije, preporučuju i meso labuda

PJONGJANG - Od štampanja kupona kao zamjene za novac, do uzgoja ukrasnih crnih labudova za jelo, Sjeverna Koreja je prinuđena da uvodi inovacije kako bi se izborila sa ekonomskim problemima i nestašicom hrane, u trenutku kada su blokade granica u vezi sa pandemijom i dalje na snazi, navodi agencija Rojters.

U najavi novo poskupljenje koje bi moglo da pogodi vozače dizelaša

Dramatičan rast cijene gasa mogao bi uskoro pogoditi vozače novih vozila na dizel gorivo, jer prijeti nestašica potrebnog dodatka "AdBlue", tečnosti koja smanuje nivo azotnih oksida u izduvnim gasovima.

Zbog nestašice čipova privreda BiH povlači ručnu

BANJALUKA, SARAJEVO - Globalna nestašica poluprovodnih čipova mogla bi se na bh. tržište prenijeti u najnegativnijem obliku, jer, prema mišljenjima ekonomskih stručnjaka, iako je BiH dio globalnog tržišta na kraju smo proizvodnog lanca, a istovremeno nemamo ni kapital kojim se ovaj problem može prevazići.

"Presušile" benzinske pumpe širom Britanije

LONDON - Benzinske stanice širom Velike Britanije ostaju bez goriva, a pojedine velike industrijske grupacije u engleskim gradovima javljaju da je 50 do 90 posto pumpi "presušilo", saopštilo je danas Udruženje trgovaca motornim gorivima.

Sjeverna Koreja ratnim rezervama rješava nestašicu hrane

PJONGJANG - Sjeverna Koreja oslobađa hitne vojne rezerve riže, jer se nestašica hrane pogoršava pošto toplotni talas i suša dodatno otežavaju snabdijevanje u zemlji.

UN: Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane

SEUL - Sjeverna Koreja suočiće se sa nedostatkom hrane od oko 860.000 tona ove godine, saopštile su Ujedinjene Nacije danas.

Evropi nedostaje građevinskog materijala

U Evropi vlada nestašica građevinskog materijala što vodi rastu cijena, prije svega drveta i metala.

Rukavice prodaju na komad da spriječe nestašicu

Zbog situacije s virusom korona ljudi masovno kupuju rukavice, a u apotekama u gradu ih je sve manje jer dobavljači nemaju dovoljno zaliha da im isporuče.

Najčitanije