novičok

Britanski mediji: Još dvoje osumnjičenih u slučaju "Skripalj"

Britanske obavještajne službe traže dvije osobe koje su navodno pomagale osumnjičenim "trovačima" bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije, Aleksandru Petrovu i Ruslanu Boširovu, javio je "Sunday mirror", pozivajući se na izvore.

Kremlj: Osumnjičeni u slučaju "Skripalj" nemaju veze s Putinom

MOSKVA - Aleksandar Petrov i Ruskov Boširov koje London optužuje za umiješanost u trovanje bivšeg agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije u Saolzberiju nemaju nikakve veze sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopšteno je danas iz Kremlja.

Putin: Rusija otkrila osumnjičene za slučaj Skripalj

MOSKVA - Vladimir Putin izjavio da je Rusija identifikovala dva muškarca, osumnjičena da su otrovala bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegovu ćerku.

Skripaljeva nećaka: Optužnica protiv Rusa moguća prevara

MOSKVA - Bratanica bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja, Viktorija, upozorila je da ne bi trebalo uzimati zdravo za gotovo saopštenja britanskih vlasti.

Testovi potvrdili – par je bio otrovan "novičokom"

LONDON - Testovi su potvrdili da je par u britanskom gradu Ejmsberi bio izložen nervnom agensu novičok, saopštila je Organizacija za zabranu hemijskog oružja.

Od ponedeljka sankcije Rusiji zbog napada nervnim agensom

VAŠINGTON - Američke sankcije protiv Rusije, zbog korišćenja nervnog agensa u napadu na bivšeg ruskog agenta i njegovu ćerku u Britaniji, stupiće na snagu u ponedjeljak, navodi se u zvaničnom obavještenju objavljenom u Službenom glasniku američke Vlade.

Moskva: Zapad proizveo najmanje stotinu agenasa sličnih "novičoku"

MOSKVA - Poznato je da su zemlje Zapada proizvele najmanje stotinu hemijskih agenasa sličnih "novičoku" od sredine devedesetih godina prošlog vijeka, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

Britanac otrovan “novičokom” pušten iz bolnice

LONDON - Britanac Čarli Rouli, koji je prošlog mjeseca otrovan nervnim agensom "novičok", pušten je iz bolnice, saopšteno je iz organizacije Javno zdravlje Engleske.

Policija pronašla izvor "novičoka"?

LONDON - Jedinica britanske policije za borbu protiv terorizma vjeruje da su njeni članovi pronašli izvor nervnog agensa "novičok", kojim su otrovani Don Stardžes i Čarli Rouli u Ejmsberiju.

Novi incident u Solsberiju, opet trovanje nervnim agensom?

SOLSBERI - Britanska policija saopštila je danas da je u centru Solzberija došlo do incidenta ispred restorana u kojem su bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kćerka Julija, početkom marta, večerali prije nego što je otkriveno su otrovani nervnim agensom.

Najčitanije