novine

Redakcija "Nezavisnih" ispratila u drugu zemlju fotoreportera Vladimira Stojakovića

BANJALUKA - Vladimir Vlado Stojaković, fotoreporter koji je u "Nezavisnim novinama" radio više od 20 godina, danas je napustio našu redakciju, a kolege su se uz razgovor, poneki poklon i bez ijedne suze oprostile od njegove profesionalne saradnje. Naravno, ne i od njega, jer prijatelji ne odlaze iz života.

Pad prodaje novina u Italiji

MILANO - Italija je od 2009. izgubila četvrtinu svojih prodavaca novina, pa se tako 2007. u toj zemlji prodavalo 5,5 miliona primjeraka novina dnevno, a danas samo 2,2 miliona, prenose italijanski mediji.

Kolege ispratile Bojića u penziju

BANJALUKA - Nakon dugogodišnjeg radnog staža, stečenog za volanom, vozač Dragan Bojić je otišao u zasluženu penziju, u koju su ga ispratile radne kolege iz "Nezavisnih novina", "Glasa Srpske" i Distribucije.

Zašto su sve novine u Australiji jutros osvanule iste?

Australijski najveći medijski rivali pokazali su prvi put jedinstvo tako što su objavili potpuno iste naslovne strane u znak protesta protiv ograničavanja štampe.

Maričić posjetio "Nezavisne"

BANJALUKA - Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS, posjetio je danas "Nezavisne novine", gdje se upoznao s radom redakcije.

Njemačka ambasadorka: Novinari treba svoj posao da rade slobodno i profesionalno

BANJALUKA - Kristijane Homan, odlazeća njemačka ambasadorka, boravila je u oproštajnoj posjeti "Nezavisnim novinama", gdje je razgovarala sa Sandrom Gojković-Arbutinom, glavnom i odgovornom urednica lista, i Dianom Radić, izvršnom direktoricom "Nezavisnih".

Novinari roboti sve bolje smišljaju naslove

Izuzetno složen proces pisanja naslova za članke vještačkoj inteligenciji iz američke kompanije Primjer predstavlja sve manji problem.

Novinaru "Nezavisnih" nagrada za istraživačku priču

BANJALUKA - Dejan Tovilović, novinar Nezavisnih novina dobitnik je nagrade za najuspješniju novinarsku priču u sklopu projekta "Istražimo tokove javnog novca" a koji su sproveli Transparency international BiH i portal Capital.ba.

Dnevne novine iz kojih niče cvijeće

​Ako vam zvuči nevjerovatno da od novina može nastati cvijeće, ne krivimo vas. Međutim, jedan od najčitanijih dnevnih listova u Japanu izumio je novine koje su u potpunosti ekološke.

Muški dio redakcije "Nezavisnih novina" priredio iznenađenje koleginicama

BANJALUKA - Povodom Međunarodnog dana žena, 8. marta, novinari, urednici i fotoreporteri "Nezavisnih novina" odlučili su da obraduju koleginice.

Najčitanije