obnova

Amfilohije: Vlasti da pomognu obnovu svetinja

CETINJE - Vlasti treba da, umjesto otimanja, pomognu u obnovi i vraćanju svetinja, radi spasenja i napretka sveukupnog, rekao je danas Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Za zelene površine skoro dva miliona maraka

Za održavanje zelenih površina i sadnju novih sadnica ove godine planirano je oko 1.900.000 KM, navodi se u Programu zajedničke komunalne potrošnje Odjeljenja za komunalne poslove za 2020. godinu.

Obnovljen odjel za plućne bolesti u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

BIHAĆ - Potpuno rekonstruisani Odjel za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti otvoren je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, čime je nastavljena modernizacija ove zdravstvene ustanove koja je teško stradala u požaru koji se dogodio prije više od šest godina.

Penzioner finansira obnovu puta u rodnoj grudi

SANSKI MOST - Penzioner Mehmed Tufek (79), mještanin sela Tomina, koje je udaljeno desetak kilometara od Sanskog Mosta, odlučio je sopstvenim novcem finansirati rekonstrukciju lokalnog puta u svom rodnom mjestu, a prema proračunu, vrijednost ovog projekta iznosiće između 26.000 i 27.000 maraka.

Za obnovu katedrale Notr Dam 100 miliona evra

PARIZ - Francuski milijarder Fransoa Pino i njegov sin Fransoa-Anri zvanično su potpisali dokumente o donaciji od 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam.

U školi u Borkovićima više neće padati kiša

Ove sedmice biće završena obnova krova na područnoj školi "Miroslav Antić" u banjalučkom naselju Borkovići, potvrdio je za "Nezavisne" Đorđe Đaković, direktor ove škole.

Obnovljeno 12 škola, radi se u još četiri

BANJALUKA - Ovogodišnja obnova škola, u okviru plana vrijednog 600.000 KM, uspješno je okončana tokom ljetnjeg raspusta na većini planiranih objekta.

Za obnovu "Gate" potrebna dva miliona KM

BIHAĆ - Zbog lošeg stanja smještajnih kapaciteta i dugogodišnjeg neulaganja, lječilište "Gata", u istoimenom mjestu nadomak Bihaća, susreće se posljednjih godina sa znatno smanjenim brojem korisnika usluga te javne ustanove.

Banjaluka: Gradilišta u 16 gradskih i prigradskih škola

BANJALUKA - Banjalučka Osnovna škola „Branko Radičević“, jedna od najvećih u RS, novu školsku godinu dočekaće sa osam novih učionica, tako da učenici nastavu više neće morati pohađati u tri smjene, navedeno na sajtu Gradske uprave.

Većina obećanog novca za Notr Dam nije uplaćena

PARIZ - Većina novca koji je obećan za obnovu katedrale Notr Dam tek treba da bude uplaćen, rekao je danas nadbiskup Pariza Mišel Opeti.

Najčitanije