operacija

Izvedena prva laparoskopska operacija želudane kile

BANJALUKA - Ljekari Klinike za opštu i abdominalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske prvi put su izveli laparoskopsku operaciju hijatalne hernije jednjaka (želučane kile).

Hirurg koji je sam sebe operisao

Tokom jedne ekspedicije na Antarktiku, ruski hirurg Leonid Rogozov se razbolio i bila mu je neophodna operacija. Pošto je bio jedini ljekar u timu, shvatio je da će operaciju morati da izvrši sam na sebi, piše Bi-Bi-Si.

Pacijent u Travniku umro tokom operacije zbog neispravnog instrumenta?

TRAVNIK - Pacijent u Travniku umro je 11. septembra tokom operacije, a sumnja se da je uzrok smrti neispravan instrument.

Za jedan dan obavljene 22 operacije oka

ISTOČNO SARAJEVO - Ljekar specijalista oftalmologije sa beogradske Vojnomedicinske akademije /VMA/ Bojan Kovač obavio je u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu u toku jednog dana 22 složene operacije katarakte na oku.

Fočaka očekuje operacija kičme u Beogradu, ne gubi nadu da će prohodati

FOČA - Nepokretnog Fočaka Nemanju Starovića (26) u oktobru očekuje operacija kičme u Beogradu, a zatim i dugotrajna rehabilitacija, najvjerovatnije van Republike Srpske, za koju je potrebno obezbijediti sredstva.

Prva fotografija Milosavljevića nakon operacije ligamenata

Srpski košarkaš i igrač Unikahe Dragan Milosavljević operisan je danas u Inzbruku i slijedi mu dugačak oporavak.

Junker se oporavlja nakon hitne operacije

BRISEL - Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker uspješno je operisan tokom vikenda i nalazi se u bolnici na oporavku, saopštila je Evropska komisija.

Sijamski blizanci povezani glavom razdvojeni u Bangladešu

DAKA - Tim mađarskih ljekara u Bangladešu uspješno je razdvojio sijamske blizance spojene glavom u operaciji koja je trajala čak 30 sati, saopštila je danas fondacija Akcija za bespomoćne ljude.

Muzika opušta pacijente prije hirurškog zahvata

Relaksirajuća muzika opušta pacijenta prije operativnog zahvata poput sedativa, pokazuje američko istraživanje.

Ognjen Kuzmić uspješno operisan

Operacija Ognjena Kuzmića koju je izvršio tim ljekara Urgentnog centra završena je uspješno. Sanirane su maksilofacijalne povrede koje je košarkaš zadobio u nedjelju u saobraćajnoj nesreći.

Najčitanije