orasi

Med i orasi, moćna kombinacija za savršeno zdravlje

Još od prastarih vremena med i orasi su simbol zdravlja, snage i potencije. Koristili su ih još Stari Egipćani, a danas su dio svakog priručnika alternativne medicine. Ovaj spoj je idealan za povećanje plodnosti i libido, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Orasima, pasuljom i lukom protiv masnoće u krvi

Pojedine osobe muku muče sa masnoćama u krvi, a posebno holesterolom, iako ne pripadaju redu gurmana koji obožavaju kaloričnu hranu.

Liječe anemiju i osnažuju srce

U kombinaciji sa medom, orah predstavlja izuzetan prirodni lijek, zato što organizmu obezbjeđuje sve neophodne vitamine, minerale, bjelančevine, masti, ugljene hidrate.

Rastu površine zasađene orahom: Odlična zarada za strpljive

SANSKI MOST - Proizvodnja oraha na području Unsko-sanskog kantona u posljednjih nekoliko godina dobija na zamahu i sve je više poljoprivrednika koji se odlučuju na uzgoj ove kulture, kažu u Poljoprivrednom zavodu USK.

Tjestenina s orasima

Danas vam predlažemo da napravite ovaj neobičan spoj. Sigurno će vam se svidjeti.

Praznična trpeza: Salata sa piletinom i orasima

Neka vaš današnji odabir bude salata sa piletinom i orasima.

Sedam oraha dnevno čuva srce

Osim što su ukusni, orasi imaju dva puta veći nivo antioksidanata polifenola nego bilo koje drugo koštunjavo voće. Nauka tvrdi da samo sedam oraha dnevno može značajno da smanji znakove starenja, zaštiti od srčanih oboljenja i pojedinih vrsta raka!

Kako pobijediti rak pomću meda, pšeničnih klica, bijelog luka, limuna i orasa

Recept ruskog naučnika, profesora Hrista Mermerskog, mnogi predstavljaju kao revolucionaran lijek, kojim su na hiljade ljudi izliječeni od raka.

Najčitanije