oružje

Rusija udvostručila borbeni potencijal

MOSKVA - Rusija je uvećala borbeni potencijal svojih oružanih snaga za više od sto odsto od 2012. godine i sada ponovo strateški parira NATO, izjavio je ruski ministar odbrane, Sergej Šojgu.

Nakon pucnjave Modričaninu oduzet arsenal oružja

DOBOJ - Modrička policija oduzela je automatsku pušku iz koje je osoba K.A. iz Modriče pucala na porodičnu kuću osobe N.D., usljed čega je pričinjena šteta na objektu, saopšteno je danas dobojske Policijske uprave.

Najveći izvoznici oružja

STOKHOLM - Obim svjetske prodaje oružja u periodu 2015-2019. povećan je za 5,5 odsto u odnosu na prethodni petogodišnji period.

Uhapšen dvojac iz Čelinca, oduzeto oružje

ČELINAC - N.K i Z.K. iz Čelinca uhapšeni su zbog sumnje da posjeduju vatreno oružje za koje se ne može izdati dozvola, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Oružje proizvedeno na Zapadu otkriveno u skladištu u Alepu

ALEPO - Sirijski vojnici otkrili su veliko skladište s oružjem i municijom raznog porijekla, uključujući one koje su proizvele zapadne zemlje, blizu grada Kafr Džuma u provinciji Alepo.

Oduzeto oružje i municija

SREBRENICA - Policijski službenici iz Srebrenice pronašli su određenu količinu oružja i municije u objektima u vlasništvu lica čiji su inicijali M.I. i R.Đ. iz ove opštine, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Bivši austrijski ministar: Ako je potrebno, upotrijebiti i oružje

BEČ - Bivši ministar unutrašnjih poslova Austrije Herbert Kikl ne isključuje mogućnost da će i na granicama Austrije, u slučaju talasa izbjeglica, kao 2015, doći do primjene oružja, odnosno da će biti ispaljeni hici upozorenja.

Austrijski vojnici "izgubili" arsenal oružja

BEČ - Austrijskoj vojsci nestao je, u proteklih 10 godina, čitav arsenal naoružanja, pokazuje odgovor na poslanički upit.

Tramp: Isporučićemo Indiji opremu vrijednu tri milijarde dolara

NJU DELHI - Potpisaćemo sa Indijom sporazum o isporuci helikoptera i druge opreme čija vrijednost premašuje tri milijarde dolara, rekao je američki predsjednik Donlad Tramp na početku dvodnevne posjete Indiji.

Putin: Rusija ima oružje budućnosti

MOSKVA - Rusija će nastaviti da modernizuju armiju i flotu za uvođenje savremenog oružja i tehnike, izjavio je predsjenik Rusije Vladimir Putin na koncertu Ministarstva odbrane povodom Dana zaštitnika otadžbine.

Najčitanije