oružje

I Francuska obustavila prodaju oružja Turskoj

PARIZ - Francuska je juče saopštila da je obustavila prodaju oružja Turskoj, upozorivši Ankaru da njena ofanziva na sjeveroistoku Sirije prijeti evropskoj bezbjednosti.

Berlin stopira izvoz oružja Turskoj

FRANKFURT - Njemačka je zabranila izvoz oružja Turskoj nakon turske vojne operacije protiv kurdske milicije na sjeveru Sirije, rekao je šef njemačke diplomatije Hajko Mas.

Njemački izvoz oružja eksplodirao, mogao biti srušen rekord

Njemačka bilježi rekordan izvoz naoružanja i ove bi godine taj izvoz mogao premašiti količinu naoružanja iz rekordne 2015, javlja u ponedjeljak agencija Dpa pozivajući se na informacije njemačke vlade.

Ovo su najveći uvoznici oružja na svijetu

LONDON - Australija je postala drugi najveći uvoznik oružja na svijetu, pokazali su podaci Stokholmskog međunarodnog insitituta za istraživanje mira (SIPRI).

Crnogorac s lažnim srpskim pasošem uhapšen zbog šverca oružja

PODGORICA - Podgoričanin Nebojša Bulatović priveden je zbog sumnje da je član kriminalne grupe koja je švercovala oružje iz Njemačke u Holandiju.

Htjeli da sahrane staricu, iskopali sanduk pun oružja i bombi

TOPOLA - Prilikom sahrane na seoskom groblju u Natalincima kod Topole, prije nekoliko dana, u toku iskopavanja rake pronađen je sanduk pun oružja, bombi i granata. Pretpostavlja se da one potiču iz Drugog svjetskog rata, a prava je sreća da niko nike poginuo.

Pretresi na 30 lokacija u Brčkom, pronađena droga, oružje i novac

BRČKO - Policija na području Brčko distrikta, Tuzlanskog i Posavskog kantona od jutros vrši pretrese na 30 lokacija tokom kojih je do sada pronađena veća količina narkotičkih materija, oružja i novca.

Muškarci bh. porijekla krijumčarili ratno oružje u Njemačku

DREZDEN - Nakon što je njemačka policija u februaru ove godine uhapsila dvojicu bh. državljana od 17 i 28 godina, u čijem vozilu su pronašli 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i drugo oružje, uhapšena su još dva muškarca porijeklom iz BiH.

Iran na vojnoj paradi predstavio novo oružje

​Oružane snage Irana su predstavile na paradi balističku raketu "Horemšehr" sa novom bojevom glavom, javila je agencija Fars.

Putin nudi Saudijskoj Arabiji rusko oružje

ANKARA - Ruski predsjednik Valdimir Putin ponudio je u Ankari Saudijskoj Arabiji da joj Rusija proda svoje oružje, poslije napada na naftna postrojenja te zemlje .

Najčitanije