oružje

Greška NATO-a: Objavili lokacije nuklearnog oružja u Evropi

VAŠINGTON - U izvještaju Parlamentarne skupštine NATO-a slučajno su osvanule informacije o tačnim mjestima gdje se čuva američko nuklearno oružje, saopštio je list "Washington post".

Kina ne želi trostrani sporazum o nuklearnom oružju

PEKING - Kina nema namjeru da razgovara o ideji zaključivanja trostranog sporazuma o nuklearnom oružju sa SAD i Rusijom, izjavio je portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova Geng Šuang.

Među zaplijenjenim oružjem neofašista u Italiji i raketa vazduh-vazduh

RIM - Italijanska policija privela je trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući jednu raketu vazduh-vazduh, kao i materijal sa nacističkim simbolima.

Stanovnicima Kantona Sarajevo olakšano nabavljanje oružja

SARAJEVO - Poslanici Skupštine Kantona Sarajevo podržali su na današnjoj sjednici, uz 25 glasova "za" i pet "suzdržanih", izmjene i dopune Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

SIPA uhapsila Alena Hrvatovića zbog trgovine oružja u Belgiji i Holandiji

SARAJEVO – Četrdesetogodišnjeg Alena Hrvatovića uhapsili su u nedjelju službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Istočnog Sarajeva zbog dovođenja u vezu sa međunarodom trgovinom oružja na području Belgije i Holanije, saznaju 'Nezavisne'.

Pentagon odobrio prodaju oružja Tajvanu u vrijednosti od 2,2 milijarde

VAŠINGTON - Vlasti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odobrile su prodaju oružja Tajvanu u vrijednosti od 2,2 milijarde dolara.

Posljednja linija ruske odbrane: Šta sve može novi "Pancir-SM"?

Nova raketa, moćni radar, modernizovane šasije i dvostruko poboljšane borbene karakteristike - tako bi se mogao opisati kratkog dometa "Pancir-SM".

Osumnjičen da je pucao sa zgrade, pronašli mu drogu i oružje

DOBOJ - Dobojska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv muškarca iz ovog grada čiji su inicijali S.Đ. (29) zbog sumnje da je krajem aprila pucao u vazduh sa krova zgrade u Doboju, a kod njega su pronađeni snajper, ručna bomba i marihuana, rekla je Srni portparol dobojske Policijske uprave Dragana Kerkez.

Rusija u julu isporučuje S-400 Turskoj

MOSKVA - Juri Ušakov, savjetnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da Kremlj očekuje da će raketni sistemi zemlja-vazduh S-400 biti isporučeni Turskoj u julu, kako je i planirano, prenosi TASS.

Iran predstavio šta sve može njegov PVO sistem

​Ministarstvo odbrane Rusije uz podršku Oružanih snaga Irana pokazalo je kako funkcioniše sistem protivvazdušne odbrane "Kordad-15".

Najčitanije