oružje

Zaraženo 25 radnika "Zastava oružja", od ponedjeljka kolektivni godišnji

BEOGRAD . Virus korona potvrđen je kod 25 radnika fabrike "Zastava oružje", a više od 100 osoba je u izolaciji, rekao je predsjednik sindikata u toj fabrici Dragan Ilić.

Novi američki snimci: Sjeverna Koreja i dalje proizvodi nuklearke

Na novim satelitskim snimcima primijećena je nedavna aktivnost u neprijavljenom postrojenju Sjeverne Koreje, za koje istraživači sumnjaju da se koristi za izradu nuklearnih bojevih glava.

Šumadijski "kalašnjikov" omiljen u Americi

Krajem prošle decenije kragujevačka fabrika Zastava oružje je, prvenstveno za američko tržište, iznova redizajnirala vojničku pušku M77, čime je dokazani, robusni i pouzdani sistem "kalašnjikov" dodatno prilagodila i približila civilima. Američki strijelci imaju samo riječi hvale za ovo kvalitetno oružje modernog i atraktivnog izgleda, a prihvatljive cijene.

S-500 će moći da uništi hipersonično oružje u kosmosu

Nova generacija protivazdušnog raketnog sistema S-500 "Prometej" moći će da uništi hipersonično oružje u orbiti Zemlje, izjavio je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske federacije Sergej Surovikin.

U Velikoj Britaniji uhapšeno više od 700 ljudi, zaplijenjene tone droge

Britanska agencija za borbu protiv teškog i organizovanog kriminala (NCA) saopštava da je u saradnji sa drugom evropskim policijama, uspjela je da probije kodirane barijere i prodre u tajni komunikacioni sistem Enkročat, koji koriste trgovci drogom i oružjem.

Koncern "Kalašnjikov" pravi usavršeni puškomitraljez

Ove godine u Rusiji počinje rad na usavršenom puškomitraljezu na bazi modela RPK-16.

Novo kinesko futurističko oružje - probojnost bez pucnja i plamena

Kineski vojni stručnjaci napravili su prezentaciju moćnog prototipa elektromagnetne puške koju mogu nositi vojnici. Kao što naziv oružja i sugeriše, puška koristi elektromagnetsku silu za ispaljivanje projektila.

Na šta je korona "natjerala" teroriste

MOSKVA - Teroristi su prešli na onlajn trgovinu oružjem, eksplozivima i drogom zbog pandemije COVID-19, izjavio je šef antiterorističkog centra Zajednice nezavisnih država (CIS) Andrej Novikov.

U Ništavcima pronađeni oružje i municija

Pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi lice čiji su inicijali M.L. iz mjesta Ništavci, pripadnici policija je pronašla poluautomatsku pušku M-59, 334 metka kalibara 7,9 i 7,62 milimetra, četiri okvira za municiju i druge predmete koji mogu biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, saopšteno je danas Policijske uprave Prijedor.

Prijavljen za vrijeđanje pa uhvaćen s puškom u kesi

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 27. juna, uhapsili su lice inicijala M.Lj. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Najčitanije