oruzje

Zaplijenjeno 38 pušaka, 13 pištolja i tri revolvera

BEOGRAD - Policija Srbije je u više odvojenih akcija oduzela 38 pušaka, 13 pištolja, tri revolvera i uhapsila osam lica, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Avganistan traži vojnu pomoć od Rusije

MOSKVA - Avganistan je zatražio pomoć od Rusije u vidu obuke, zaliha i usluga za vojsku i policiju, saopštio je šef Departmana za politiku i strateško planiranje Ministarstva spoljnih poslova Avganistana Muhamed Ašraf Hajdari.

U RS 242 osobe nesposobne za držanje oružja

BANJALUKA - Ukupno 242 osobe u RS prošle godine ocijenjene su kao nesposobne za držanje i nošenje oružja i municije. Od toga najviše onih koji nisu prošli zdravstveni pregled bilo je u Banjoj Luci i to 175, slijedi Prijedor sa 25, Bijeljina 23, Doboj 15, te najmanje u Trebinju, svega četvero.

Novi skandal u Oružanim snagama BiH: Iz kasarne u Bileći nestalo oružje

BILEĆA - Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine su prilikom vršenja svojih redovnih zadataka fizičkog osiguranja materijalnih sredstava, naoružanja i municije u skladištima kasarne "Bilećki borci" u Bileći primijetili da je došlo do neovlaštenog ulaska u jedan od objekata OSBiH od za sada nepoznatih počinitelja.

Ukradeno oružje vrijedno 4.000 KM

DOBOJ - Nepoznati izvršioci provalili su u kuću vlasništvo lica čiji su inicijali D.S. iz Dervente i ukrali dva karabina, lovačku pušku i revolver čija je vrijednost, prema riječima oštećenog, 4.000 KM, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Doboj.

Najčitanije